čtvrtek, 04. 07. 2024
Vynikající atletické schopnosti i výborné herní myšlení. Basketbalová Slavia vítá první posilu z kádru šampiona

Vynikající atletické schopnosti i výborné herní myšlení. Basketbalová Slavia vítá první posilu z kádru šampiona

Premiérovou posilou basketbalové Slavie pro nadcházející sezonu 2024/2025 se stal člen širšího kádru slovenské reprezentace Dávid Novák, který přichází do Vršovic na roční hostování z klubu ERA Basketball Nymburk.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 01. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Slavia Basketball

Jednadvacetiletý mladík naskočil v uplynulém ročníku KNBL do sedmadvaceti zápasů a na své konto si tak připsal mistrovský titul.

Hlavní kouč Lubomír Růžička ho měl na radaru už od jeho příchodu z Žiliny. "Jde o velmi perspektivního hráče s vynikajícími atletickými schopnostmi a výborným herním myšlením. Jeho příchod do Slavie potvrzuje náš zájem dávat prostor talentovaným mladým hráčům, kteří mají vášeň a ambici pro basketbal a hledají správné herní vytížení," zaznělo na stránkách slavia.basketball.

Velkou výhodnou Nováka je skutečnost, že je schopen hrát na několika pozicích. Sám trenér s ním počítá především na křídlo, ale jeho role se může lišit s ohledem na soupeře. "Největší přínos vidíme v přechodové fázi hry, zároveň má solidní střelbu a měl by se stát jedním z klíčových hráčů týmu," avizoval odborník. 

Nymburk musí do těžké kvalifikace o Ligu mistrů. Kdo všechno se mu může postavit do cesty?

Pod jeho příchod do metropole se podepsal zejména nový generální manažer Michal Naď. "Z mého pohledu se jedná o hráče s velkým potenciálem, který nám určitě pomůže. Prioritou bude jeho vysoké herní vytížení, které od Dávida očekáváme nejen my, ale také jeho mateřský klub," připomněl nymburský oddíl.

Další nové tváře by ho měly následovat. "Procházíme teď spoustou intenzivních jednání v rychlém sledu, ale již velmi brzy bychom měli mít jasno, jak bude tým vypadat," uzavřel Naď.

P.S.: V červenobílém mužstvu bude i nadále pokračovat důležitý kapitán Radek Pumprla, který prodloužil smlouvu o další dvě sezony.

další zajímavé články