sobota, 29. 06. 2024
Španělsko neinkasovalo ani potřetí, Zaccagni v poslední minutě nastavení prakticky poslal Chorvaty domů

Španělsko neinkasovalo ani potřetí, Zaccagni v poslední minutě nastavení prakticky poslal Chorvaty domů

Po skupině A se na evropském šampionátu dohrála také následující skupina. Španělé zůstali bez ztráty bodů a také bez inkasované branky. Zásluhou Ferrana Torrese zvítězili 0:1. Ke stejnému výsledku mělo nakročeno také Chorvatsko, po trefě střídajícího Mattia Zaccagniho je ale prakticky ze hry venku. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 25. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Nazionale Italiana di Calcio

Španělsko prošlo základní skupinou Eura bez porážky, bez ztráty bodu a také bez inkasované branky. Albánii zdolalo díky povedené trefě Ferrana Torrese ze třinácté minuty, kterému míč ideálně posunul Olmo.

Vítěz skupiny B dal příležitost několika náhradníkům, utkání ale díky značné převaze zvládli. Ve druhém klání skupiny se hrálo o postup a naději. Po bezbrankové první půli mezi Chorvatskem a Itálií měl možnost skóre otevřít Luka Modrič.

Kapitán Chorvatů měl k dispozici pokutový kop po ruce střídajícího Frattesiho, kterou nastřelil Kramarič. Záložníka Realu Madrid ale dokázal vychytat Donnarumma a stav zůstal nezměněn. Jenže už za dvacet vteřin Donnarumma jen vyrazil pokus Budimira přímo před Modriče a ten už se tentokrát nemýlil.

V téměř devětatřiceti letech se stal nejstarším střelcem na evropském šampionátu, přesto to na postup zřejmě stačit nebude. Calafiori totiž v poslední osmé minutě nastavení našel střídajícího Zaccagniho a křídelník Lazia naprosto fantastickou střelou vyrovnal na konečných 1:1.

Italové se tak v osmifinále střetnou se Švýcarskem a Chorvatsko na Euru s největší pravděpodobností končí. Dva body se skóre 3:6 zřejmě stačit nebudou. 

Chorvatsko - Itálie 1:1 (0:0)

Branky: 55. Modrić – 90+8. Zaccagni (Calafiori)

Karty: 24. Sučić (CRO), 60. Modrić (CRO), 73. Ivanušec (CRO), 78. Pongračić (CRO), 82. Stanišić (CRO), 90+1. Brozović (CRO) – 90+3. Calafiori (ITA), 90+6. Fagioli (ITA)


Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 0:2. Rohy: 2:11. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 18:6.


Chorvatsko: Livaković – Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol – Modrić (C) (80. Majer), Brozović, Kovačić (70. Ivanušec) – Sučić (70. Perišić), Kramarić (89. Juranović), Mari. Pašalić (46. Budimir).
Náhradníci: Labrović, Ivušić – Erlić, Petković, Sosa, Vida, Pjaca, Marc. Pašalić, Baturina.

Trenér: Zlatko Dalič

Itálie: Donnarumma (C) – Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori, Darmian (82. Zaccagni) – Barella, Jorginho (82. Fagioli) – Raspadori (75. Scamacca), Pellegrini (46. Frattesi), Dimarco (57. Chiesa) – Retegui.
Náhradníci: Vicario, Meret – Buongiorno, Gatti, Bellanova, Cristante, Mancini, El Shaarawy, Cambiaso, Folorunsho.

Trenér: Luciano Spalletti

Rozhodčí: Danny Makkelie – Hessel Steegstra, Jan de Vries (všichni Nizozemsko)
 

Albánie - Španělsko 0:1 (0:1)

Branky: 13. Torres (Olmo)

Karty: 52. Sylvinho (ALB), 67. Bajrami (ALB), 89. M. Beriša (ALB) – 90. Vivian (ESP)


Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 2:8. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 6:13.

Albánie: Strakoša – Balliu, Djimsiti (C), Ajeti, Mitaj – Ramadani, Asllani – Asani (81. Muçi), Laçi (70. M. Beriša), Bajrami (70. Hoxha) – Manaj (59. Broja).
Náhradníci: E. Beriša, Kastrati – Aliji, Abraši, Gjasula, Hysaj, Ismajli, Seferi, Mihaj, Kumbulla.

Trenér: Sylvinho

Španělsko: Raya – Navas (C), Vivian, Laporte (46. Le Normand), Grimaldo – Zubimendi, Merino – Torres (71. Yamal), Olmo (84. Baena), Oyarzabal (62. López) – Joselu (71. Morata).
Náhradníci: Remiro, Simón – Cucurella, Carvajal, Williams, Pérez, Ruiz.

Trenér: Luis de la Fuente

Rozhodčí: Nyberg – Beigi, Söderkvist (všichni Švédsko)

další zajímavé články