neděle, 30. 06. 2024
Belgie postoupila, Lukaku znovu neskóroval. Pár hodin před zápasem s Ukrajinou si ale našel nové angažmá

Belgie postoupila, Lukaku znovu neskóroval. Pár hodin před zápasem s Ukrajinou si ale našel nové angažmá

Romelu Lukaku se platné branky nedočkal ani v závěrečném utkání základní skupiny proti Ukrajině. Belgie přesto postoupila z druhé pozice a zahraje si osmifinále. Belgický útočník si poté zajistil svou budoucnost, neboť si jen pár hodin před startem duelu našel nové angažmá.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 27. 06. 2024
  • , zdroj fotky: AS Roma

 

Romelu Lukaku znovu nechyběl v základní sestavě a i potřetí odehrál devadesát minut. Tentokrát jej ale v samém závěru vystřídal Lois Openda. Belgičan se navíc znovu nedočkal regulérní branky, radost přesto mít může.

Podle Gazzetta dello Sport se dohodl na novém angažmá, které bude znovu na Apeninském poloostrově. Po Interu Milán a AS Řím si zahraje za třetí italský velkoklub, konkrétně AC Milán. Ten po sezoně přišel o jiného bývalého útočníka Chelsea, Oliviera Girouda.

Lukaku v letošní sezoně nasázel celkem jednadvacet branek a přidal také čtyři asistence. A pokud by nebyl k dispozici VAR, na evropském šampionátu by byl se třemi góly nejlepším střelcem. O jeho smůle před kláním s Ukrajinou promluvil také Jérémy Doku.

"Byl by rád, kdyby už skóroval. Ale nyní, když dá gól, už se bojí i slavit. Neměl moc štěstí, ale za tým je šťastný," podotkl ofenzivní záložník Manchesteru City.

další zajímavé články