sobota, 28. 09. 2024
Druhá otočka a ani jeden ztracený servis. Zverev je v semifinále

Druhá otočka a ani jeden ztracený servis. Zverev je v semifinále

Sedmadvacetiletý Němec Alexander Zverev doma válí. V Halle se mu podařilo ve čtvrtfinále zdolat Francouze Arthura Filse, čímž vyhrál již patnáctý duel z šestnácti posledních.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 21. 06. 2024
  • , zdroj fotky: TONDA TRAN/CNC/Profimedia

Pro Zvereva to je už páté semifinále na turnaji hraném na travnatém povrchu. V něm se utká s předloňským vítězem podniku Hubertem Hurkaczem. Zverev se navíc může pochlubit skvělou bilancí na vlastním servisu, kterým při svém turnajovém tažení zatím ani jednou neztratil.

Po nedávné porážce ve finále French Open od Carlose Alcaraze se zdá, že je Zverev zpět ve formě a ladí formu na blížící se Wimbledon. Prestižní grandslamový turnaj začíná už 1. července, a Zverev na něm bude chtít zapomenout na nedávné zklamání z Paříže.

Psychicky i fyzicky to bylo velmi vyčerpávající, hází za hlavu desetiměsíční pauzu mimořádně motivovaná Muchová

Rychlý přesun na trávu mu očividně problémy nedělá, na domácím turnaji ve městě Halle si zatím vede náramně, což prokázal ve čtvrtfinále se dvacetiletým Francouzem Arthurem Filsem. Ten sice dokázal díky triumfu ve zkrácené hře vyhrát první sadu, Zverevovi se však podařilo výsledek otočit.

Skvělou bilanci má především při svém servisu, když zatím vyhrál všech 43 gamů na turnaji. V Německu tak zatím vyřadil v prvním kole svého krajana Oscara Otteho, následně přemohl také Itala Lorenza Sonega a nyní předčil také talentovaného Francouze.

V semifinále vyzve Poláka Hurkacze

"Po French Open jsem doufal, že na trávě budu hrát trochu rychleji a ne dvě a půl hodiny, nebo tři hodiny každý zápas. Ale pokračuju v tom a jsem hlavně rád, že vyhrávám a jsem v semifinále," uvedl Zverev, jenž se květnu stal „mašinou na vítězství.“ Od začátku tohoto měsíce totiž vyhrál 15 z 16 duelů.

Do semifinále turnaje ATP se Zverev zatím na travnatém povrchu dostal teprve v pěti případech, a hned čtyřikrát to bylo právě v Halle. Do finále se mu podařilo proklouznout dvakrát. Nyní se do boje o zlato může kvalifikovat přes polského tenistu Huberta Hurkacze. Ten do semifinále postoupil přes Američana Marcose Girona. Sedmadvacetiletý Polák se v žebříčku ATP posune poprvé na 7. místo.

 

další zajímavé články