sobota, 28. 09. 2024
Psychicky i fyzicky to bylo velmi vyčerpávající, hází za hlavu desetiměsíční pauzu mimořádně motivovaná Muchová

Psychicky i fyzicky to bylo velmi vyčerpávající, hází za hlavu desetiměsíční pauzu mimořádně motivovaná Muchová

Tenisová obec se raduje! Finalistka loňského Roland Garros Karolína Muchová se zhruba po desetiměsíční pauze způsobené zraněním pravého zápěstí vrací na kurty. Už za pár dní ji bude možno zastihnout na travnatém turnaji v Eastbourne, po něm by se ráda připomněla na slovutném Wimbledonu a poté bude chtít nechat všechno na pařížské olympiádě.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 20. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

"Nemůžu se dočkat, až znovu vstoupím na kurt. Byl to dlouhý a náročný proces, ale jsem připravena bojovat," pronesla sedmadvacetiletá rodačka z Olomouce.

Ta šla naposledy do akce loni v září (v semifinále US Open tehdy nestačila na pozdější vítězku Cori Gauffovou) a kvůli bolavému zápěstípoté vynechala Turnaj mistryň, finálový turnaj o Pohár Billie Jean Kingové či letošní Australian Open.

Protože ji potíže neopustily, v únoru podstoupila operaci, kvůli které přišla i o Roland Garros, na kterém měla obhajovat finálovou účast. V pořadí žebříčku WTA proto klesla na současné 34. místo. 

Moje tělo stále není připraveno měřit se na nejvyšší úrovni, smutní Lehečka. Po Roland Garros a Wimbledonu vynechá i olympijské hry

"Období po operaci bylo pro mě mnohdy těžší než klasická sezona. Psychicky i fyzicky to bylo velmi vyčerpávající, ale díky podpoře mého týmu a odborníků z celého světa jsem věřila, že se vrátím," doplnila Muchová.

Bývalá světová osmička měla po operaci ruku šest týdnů v pevné dlaze a poté další dva týdny v kratší. Následně se potýkala s velkou únavou ruky a těžko hýbala prsty. "Bylo to velmi frustrující, ale věděla jsem, že to zvládnu," přidala.

Po turnaji v Eastbourne se bude chystat na Wimbledon a chce startovat i na hrách v Paříži. "Olympiáda je pro mě obrovská motivace. Reprezentovat svou zemi na tak prestižní události je pro mě velkou ctí a udělám vše pro to, abych předvedla ten nejlepší tenis," řekla Muchová.

další zajímavé články