sobota, 28. 09. 2024
Boston vyhrál i v Dallasu a od titulu ho dělí jediný krok

Boston vyhrál i v Dallasu a od titulu ho dělí jediný krok

Basketbalisté Bostnu zvítězili i ve třetím duelu série a mají nyní k dispozici tři mečboly. Celtics tak má slibně nakročeno k tomu, aby získali již 18. titul a stali se tak nejúspěšnějším klubem ligové historie. 


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 13. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Dallas Mavericks

Boston vyhrál v Dallasu 99:106 a má na dosah titul pro nejlepší celek NBA. I třetí finále se vyvíjelo v jeho prospěch a dokonce to vypadálo, že třetí duel hladce ovládne. Na začátku poslední čtvrtiny domácí Dallas ztrácel už 21 bodů, i přes nepříznivý vývoj se však odmítl vzdát a cestu za třetím bodem soupeři značně zkomplikoval.

Od této chvíle to byl právě Dallas, kdo na palubovce dominoval a i díky šňůře, kterou Mavericks natáhli na skóre 22:2, dělil oba týmy necelé čtyři minuty před koncem jediný bod. Ještě předtím však dohrál nejlepší hráč Dallasu a dost možná i celého světa Luka Dončič, jenž se vyfauloval.

První změny u děčínských válečníků? Bošković skončil, Macháč ani Slowiak však z kádru kouče Grepla nepláchnou

Zkušenější hosté pak prokázali v koncovce větší klid, a za dalším bodem v sérii je tentokrát dotáhla dvojice Brown - White. Boston si tak mohl oddechnout, neboť takový obrat by Mavericks do dalších bitev pořádně nakopnul. Pokud by se domácím podařilo skóre otočit a vyhrát, bylo by to největší selhání vedoucího týmu od roku 1997, kdy to byl právě Dallas kdo otočit patnáctibodové manko v souboji s Miami.

"Byli jsme hodně blízko. Měli jsme dobrou šanci. Moc mě mrzí, že jsem pak nemohl být na hřišti," uvedl Dončič. Ten i přesto, že nedohrál celé utkání, nasázel sedmadvacet bodů. Jeho spoluhráč Kyrie Irving se stal s pětatřiceti body na kontě nejlepším střelcem zápasu.

Na druhé straně se střelecky nejvíce dařilo Jaysonovi Tatumovi, který nastřílel 31 bodů. O bod méně si připsal Brown. Na Dallas tak nyní čeká pořádná výzva, otočit sérii ze stavu 0:3 ve svůj prospěch. To se však ještě nikdy žádnému týmu v historii NBA nepodařilo.

další zajímavé články