sobota, 28. 09. 2024
První změny u děčínských válečníků? Bošković skončil, Macháč ani Slowiak však z kádru kouče Grepla nepláchnou

První změny u děčínských válečníků? Bošković skončil, Macháč ani Slowiak však z kádru kouče Grepla nepláchnou

Basketbalový celek BK Armex Děčín, který vypadl v letošním semifinále NBL s Ústím nad Labem a nakonec vybojoval bronz, povede i nadále trenér Tomáš Grepl, jenž už v současnosti spolu s vedením intenzivně řeší složení mužstva pro nadcházející soutěžní ročník 2024/2025.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 13. 06. 2024
  • , zdroj fotky: BK ARMEX Děčín

V dresu "Válečníků" bude i nadále k vidění power forvard a specialista na jednorukou střelbu šestek Petr Macháč (24), jehož dobře znají také v první lize, v níž posledním rokem vypomáhal Chomutovu, jehož dotlačil k udržení.

Co se týče Kooperativy NBL, Macháč odehrál v předešlém ročníku všech devětačtyřicet zápasů a průměrně strávil na palubovkách 11 minut čistého času, s tím, že v úspěšnosti střelby za dva body byl nejlepší v týmu (64%).

"Petr Macháč zůstává Válečníkem i pro příští sezónu! U Petra to bylo jednodušší, protože měl platnou smlouvu, která tedy zůstává v platnosti. Snažíme se udržet kostru týmu, a k té Petr rozhodně patří," uvedl na webu bkdecin.cz generální manažer Lukáš Houser.

Basketbalové Pardubice posilují. Pověst výborného střelce z dlouhé vzdálenosti u nich bude potvrzovat Novotný

Pokračovat tam, kde je, bude i nedávný nováček Tadeáš Slowiak, který v sezoně ukázal herní inteligenci i rozehrávačský talent, což ho dokonce vystřelilo i do reprezentační dvacítky.

Devatenáctiletý mladík, jenž hrál soutěžně nižší soutěž za Litoměřice, se upsal Děčínu na příští tři roky.

"Jsme rádi, že jsme se domluvili na prodloužení smlouvy s Tedym Slowiakem. Měl smlouvu i na další sezónu, ale vzhledem k jeho výkonům a hře v něm vidíme potenciál a budoucnost. Tadeáš se tak stává členem týmu na další tři sezóny," doplnil funkcionář.

P.S.: Zdravko Bošković již naopak v děčínském prostředí působit nebude. "Díky za odvedené výkony a hodně štěstí v nejen basketbalovém životě," přeje svému bývalému hráči sportovní úsek Armexu.

další zajímavé články