sobota, 27. 07. 2024
Basketbalové Pardubice posilují. Pověst výborného střelce z dlouhé vzdálenosti u nich bude potvrzovat Novotný

Basketbalové Pardubice posilují. Pověst výborného střelce z dlouhé vzdálenosti u nich bude potvrzovat Novotný

Basketbalové Pardubice, které převzal nový trenér Jan Šotnar, prochází velkým třeskem a ze soupisky z minulého ročníku zůstali na východě Čech snad jen Kamil Švrdlík s Petrem Šafarčíkem.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 11. 06. 2024
  • , zdroj fotky: BK Kvis Pardubice

Prvním novým jménem Beksy pro novou sezonou se stal pětadvacetiletý křídelník Filip Novotný, který naposledy působil v BC Geosan Kolín a s BK KVIS Pardubice si plácl na příští dva roky.

191 centimetrů vysoký rodák z Hradce Králové s trojkou na zádech má pověst výtečného střelce a zmíněného kouče jeho příchod potěšil...

"Jsem opravdu velice rád, že se nám na pozici menšího křídla podařilo přivést právě Filipa. Ačkoliv je to stále velmi mladý hráč, má za sebou již mnoho odehraných utkání v nejvyšší soutěži. Věřím tomu, že svou pověst výborného střelce z dlouhé vzdálenosti potvrdí i v Pardubicích," uvedl na oficiálních stránkách klubu Šotnar.

Novotného moc těší, že se dohodl na pokračování basketbalové kariéry právě v pardubickém prostředí. "Pardubice vnímám jako kvalitní, dobře fungující a ambiciózní klub, kterého chci být součástí! Děkuji novým trenérům a vedení za projevenou důvěru. Pevně věřím, že s nově vybudovaným týmem budeme mít jen ty nejvyšší cíle a společnými silami se nám je podaří naplnit," doplnil basketbalista, jenž dříve prošel také Libercem, Nymburkem, Brnem i Slavií. 

další zajímavé články