pondělí, 01. 07. 2024
Zajímá nás jenom zlato! řekl Bellingham a zaslal Slovensku důrazné varování

Zajímá nás jenom zlato! řekl Bellingham a zaslal Slovensku důrazné varování

Anglie má dle mnoha expertů na šampionátu jeden z papírově nejsilnějších týmů. Ten si je své kvality vědom a rád by ji přetavil do nějaké trofeje, ideálně pak té zlaté.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 29. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Depositphotos

Již tuto sobotu nám fotbalové EURO otevře brány vyřazovací části, kde už žádná zmýlená nebude platit. Poražený pojede domů, zatímco vítěz postoupí do čtvrtfinále.

Čest otevřít první vyřazovací souboj dostalo Švýcarsko, jež se porve s Itálií. Následovat bude domácí Německo s Dánskem. V neděli pak přijde na řadu i Anglie, která na turnaji doposud neohromovala nějakými nadlidskými výkony. Přesto jí její „poklidná hra“ stačila na první místo v tabulce. Díky tomu se v osmifinále může těšit na papírově přijatelný duel se Slovenskem.

„Vím, že jsme v dosavadní fázi turnaje nějak neohromovali, ale v samotném závěru jsou to výsledky, za kterými se lidé ohlíží a které jsou nejvíce podstatné. A my máme opravdu kompaktní tým, který je silný jak defenzivně, tak i ofenzivně,“ poznamenal Bellingham v interview pro deník Mirror.

Anglii je vyčítáno (tedy hlavně jejímu trenérovi Garethovi Southgateovi), že naplno nevyužívá svého potenciálu a kvality. Například takový Cole Palmer doposud vysedával jen na lavičce, a přitom to byl v minulé sezoně nejlepší hráč Chelsea a jeden z nejlepších celé Premier League. Podobně bychom však mohli zmínit i jiná jména, která se do nominace vůbec nedostala, jako jsou Rashford či Grealish.

„Výběr sestavy není tou správnou otázkou pro mě. Já jen mohu říct, jak to vnímám. A vnímám to tak, že máme široký a kvalitní kádr, kde jsou všichni připraveni bojovat jeden za druhého. A tak to má být. Jsme tu, abychom bojovali o zlato, a tento cíl hodláme naplnit. Chceme, aby naši fanoušci byli šťastní. Teď teprve začnou zápasy o všechno a na nás je, abychom hned Slovensku ukázali, co v nás je. Stoprocentní nasazení, stoprocentní výkon a postup do dalšího kola,“ burcoval Bellingham.

Zápas mezi Anglií a Slovenskem se uskuteční v neděli od 18. hodiny večerní a živě jej nám nabídne stanice ČT Sport.

další zajímavé články