neděle, 30. 06. 2024
Největší smolař NHL. Corey Perry prohrál čtyři finále za posledních pět let

Největší smolař NHL. Corey Perry prohrál čtyři finále za posledních pět let

Corey Perry je legendou Anaheimu Ducks, se kterým v roce 2007 vyhrál Stanley Cup. To bylo ovšem naposledy, co si na tento pohár sáhnul, ačkoliv k tomu měl ještě několik dalších příležitostí.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 25. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Edmonton Oilers

Devětatřicetiletý Kanaďan Perry byl vydraftován v roce 2003 společně s Ryanem Getzlafem do mužstva Mighty Ducks of Anaheim, jež bylo později přejmenováno na Anaheim Ducks. Kačeři tehdy měli hvězdný tým, který v roce 2003 nestačil ve finále Stanley Cupu na New Jersey Devils, v roce 2007 však už ve finále porazili Ottawu Senators.

Corey Perry se vypracoval do první lajny v Anaheimu, kde po boku Getzlafa naháněl strach obranám soupeřů. Kačeři až do roku 2018 byli vždy jedním z nejlepších týmů celé západní konference, než ovšem jejich kádr zestárl a oni byli nuceni začít přestavbu. Po pár chybných krocích se dá říct, že přestavba bohužel trvá dodnes a takovouto herní krizi celá historie Ducks nepamatuje.

Protože vedení Anaheimu dělalo unáhlená rozhodnutí, tak v roce 2019 ve snaze omladit kádr a uvolnit platový strop vyplatilo Perryho ze smlouvy. „Vytrejdovat“ takového hráče s tak vysokým platem nebylo možné, když byl ale bez angažmá, rázem se po něm kluby mohly utlouct.

Coreyho pro první sezonu získal Dallas, který to dotáhl až do finále Stanley Cupu, kde v poměru 2:4 na zápasy nestačil na Tampu.

Corey následně putoval do Montrealu, který v sezoně 2020/21 doslova šokoval, prodral se skrze několik papírových předpokladů a došel až do finále Stanley Cupu, kde však podlehl 1:4 Tampě, jež oslavila druhé prvenství za sebou.

Cestování Coreyho Perryho neskončilo, tentokrát si ho vybrala mistrovská Tampa s vidinou, že se pokusí získat třetí Stanley Cup v řadě. Do finále sice toto mužstvo došlo, ale v něm v poměru 2:4 nestačilo na tehdy neskutečné Colorado. Perry tak prohrál třetí finále v řadě.

Ani zde prokletí kanadského útočníka neskončilo. V Tampě si odsloužil ještě druhou sezonu, v té ovšem už Blesky vypadly hned v prvním kole playoff s Torontem.

Následně si Perryho vybralo do svých řad Chicago, které jej v průběhu sezony poslalo ještě do Edmontonu. I ten v playoff následně zářil a dostal se až do finále Stanley Cupu, kde prohrával 0:3 na zápasy s Floridou. Podařilo se mu však vyrovnat na 3:3, jenže prohrál rozhodující sedmé utkání. Perry tak prohrál čtvrté finále z posledních pěti sezon. 

 

další zajímavé články