sobota, 28. 09. 2024
Dallas rozstřílel Boston a vrací sérii do TD Garden

Dallas rozstřílel Boston a vrací sérii do TD Garden

Basketbalisté Dallasu Mavericks ve čtvrtém finálovém klání rozstříleli Boston Celtics 122:84 a vrací sérii zpět do TD Garden. Nejlepším střelcem se podle očekávání stal Luka Dončič. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 15. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Dallas Mavericks

"Byli jsme zoufalí a oni už plánovali oslavy. Boston ten poslední krok musí udělat. A ten bývá nejtěžší," řekl ke čtvrtému finálovému utkání trenér domácích Jason Kidd.

Boston měl bez Kristapse Porzingise problém na doskoku a v utkání vedl jen v úvodu. Za stavu 10:11 trefil trojku Dereck Lively II a od té chvíle už Dallas v duelu ani jednou neprohrával.

V průběhu první čtvrtiny se dostal do vedení o třináct bodů, po půli vedl už o šestadvacet. V závěru nebyl daleko dokonce náskok padesáti bodů, nakonec z toho bylo vítězství 122:84. To mimo jiné znamená, že Dallas ve finálové sérii vstřelil více bodů než Boston Celtics. Přesto je favorit jedinou výhru od titulu.

K vítězství vedli Dallas opět zkušení Luka Dončič a Kyrie Irving. Slovinský basketbalista zaznamenal už v prvním poločasu pětadvacet bodů a v závěrečné dvanáctiminutovce si mohl zcela odpočinout. Irving sekundoval jednadvaceti body, čtyřmi doskoky a šesti asistencemi.

Boston bude moci sérii ukončit v domácím prostředí z pondělí na úterý v TD Garden. Dodejme, že zatím žádný celek neotočil ve finále NBA nepříznivý stav 0:3 na zápasy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Dallas Mavericks (@dallasmavs)

další zajímavé články