neděle, 30. 06. 2024
Briere se zase činil a Mičkov ve Philadelphii doplní Fedotova

Briere se zase činil a Mičkov ve Philadelphii doplní Fedotova

Ruská kolonie se ve Philadelphii Flyers rozroste o čtvrté jméno. Další skvělou diplomatickou práci odvedl generální manažer Letců Daniel Briere a do zámoří se i přes uzavřenou smlouvu v SKA Petrohrad chystá devatenáctiletý útočník Matvej Mičkov. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 25. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Philadelphia Flyers

V útoku Denis Gurianov, v defenzivě Egor Zamula a v brance Ivan Fedotov. Posledně jmenovaný dorazil do zámoří na konci března, draftován byl přitom před dlouhými devíti lety.

Místo cesty do USA byl předloni odvelen do ruské armády za polární kruh. Následně mu moskevské CSKA vypovědělo smlouvu a Fedotov se mohl vydat do Philadelphie. Trochu jiná situace nastala u teprve devatenáctiletého útočníka Matveje Mičkova.

Ten s ruskou osmnáctkou získal před třemi lety stříbrnou medaili z mistrovství světa, ve stejném roce byl zlatý na Hlinka Gretzky Cupu. Dlouho se spekulovalo, zda náhodou nebude draftován jako jednička, protože byl považován za podobný talent jako Connor Bedard. Kvůli politické situaci a nejistotě ohledně budoucího angažmá byl ale nakonec draftován až na sedmé pozici právě Philadelphií Flyers.

Mičkov odehrál začátek uplynulé sezony v Petrohradu, následně se přesunul do Soči. Tam vstřelil devatenáct branek, stal se nejlepším střelcem týmu a s jednačtyřiceti body byl druhým nejproduktivnějším hráčem. S Petrohradem měl sice smlouvu až do roku 2026, Philadelphia se ale dočká už letos.

Svou roli sehrálo záhadné úmrtí otce i generální manažer Daniel Briere. Během sezony dotáhl přesun zmíněného Fedotova a nyní také Mičkova. Ten je brán jako největší talent Flyers od roku 2006, kdy byl do klubu draftován Claude Giroux.

další zajímavé články