neděle, 30. 06. 2024
Anaheim Ducks odhalil nové logo i dresy a fanoušci žasnou: Skvělý  návrat ke kořenům!

Anaheim Ducks odhalil nové logo i dresy a fanoušci žasnou: Skvělý návrat ke kořenům!

Anaheim měl dle veřejného hlasování doposud jedny z nejméně oblíbených dresů v celé NHL. Fanoušci černooranžové kombinaci na chuť zrovna nepřišli, a tak volali po změně. Tu nyní vedení konečně vyslyšelo.   


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 27. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Anaheim Ducks

Ještě v roce 2003 v Kalifornii působil tým, který si před rebrandingem říkal Mighty Ducks of Anaheim a zrovna si dokráčel do finále Stanley Cupu, kde bohužel nestačil na New Jersey Devils. Od nadcházející sezony jsme zde měli název, který známe dodnes – Anaheim Ducks – který od sezony 2005/06 doplnila i nová sada dresů.

Kačeři upustili od fialové barvy pro domácí dresy a kombinace bílé se zelenou pro venkovní a společně se změnou loga nasadili černozlaté domácí a bílozlaté venkovní sportovní úbory. Mnoho fanoušků tento krok nepochopilo, ale protože se v roce 2006 vyhrál Stanley Cup, tak jim to tak nevadilo.

Další změna dresů přišla v sezoně 2013/14, co nápis „Ducks“ na dresu nahradila velká kačeří tlapa. Dresy pak dostaly černou barvu s oranžovými vychytávkami, a to byla chvíle, kdy se jistí lidé začali bouřit. Tyto dresy byly v anketách označovány za jedny z nejméně oblíbených v celé NHL, čemuž se vedení po deseti letech rozhodlo učinit přítrž.

Jelikož Anaheim působí v okrese, jenž se jmenuje „Orange County“, byla barva nových dresů jasná. Hned na úvodním promo videu nese klubový maskot v jedné své ruce štětec a ve druhé pikslu s oranžovou barvou. Vše pak doplňuje nápis: „Paint it orange!“

Anaheim Ducks se tak zbavil černých dresů i velké kačeří tlapy a místo toho vsadil na osvědčené staré logo (leč v moderním hávu), jež se vyznačuje kačeří maskou doplněnou dvěma hokejkami. Dresy se pak po vzoru Orange County zbarvily dooranžova, na což mají fanoušci okamžitě jiný názor.

„Krásný návrat ke kořenům!“ šířily se mnohé kladné komentáře na sociálních sítích nejenom Anaheimu, ale i dalších fanouškovských stránkách hokeje. I někteří fanoušci konkurence upřímně přiznávají, že se tato změna povedla a nyní si Ducks přiřadili na seznam svých oblíbených týmů. Nezbývá než se zeptat: Jak to máte vy?

další zajímavé články