pondělí, 01. 07. 2024
Defenzivní opora Bayernu dostala zelenou k odchodu. Nabídky se jen hrnou, cenovka ale není nízká

Defenzivní opora Bayernu dostala zelenou k odchodu. Nabídky se jen hrnou, cenovka ale není nízká

Dny Matthijse de Ligta v dresu Bayernu Mnichov by měly být definitivně sečteny. Hráč i jeho agent usilovně hledají cestu z klubu ven. Propustka ale zájemce přijde na 60 milionů liber.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 29. 06. 2024
  • , zdroj fotky: FC Bayern Mnichov

Zanedlouho nám začne letní příprava, s níž přijdou na řadu i přátelská utkání, při kterých se trenéři snaží mít kompletní týmy. Součástí této přípravy v novém klubu by si přál být i nizozemský stoper, který doposud ještě hájí barvy Bayernu Mnichov.

Matthijs se během minulé sezony dostal do křížku jak s trenérem Thomasem Tuchelem, který již není součástí Bayernu, ale také s vedením. A to je důvod, proč se nyní bavíme o jeho odchodu, jež vyhoví všem zúčastněným stranám.

Důvěryhodný novinář David Ornstein z periodika The Athletic informuje o tom, že je agent nizozemského stopera v kontaktu s několika kluby, kam by svého klienta rád poslal.

Jedním z nich má být i Manchester United, který vede trenér Erik ten Hag. Tato dvojice spolu působila svého času v Ajaxu a dokonale si rozuměla. Následně si De Ligta vyhlédli v Turíně, odkud přešel právě do Mnichova.

Jediným problémem na celém tomto přestupu je hráčova cenovka. Manchester United potřebuje sice překopat kádr, ale zároveň má po sezonách velkého utrácení potíže s finanční fair play, a aby si mohl dovolit nové posily, musí nejdříve vyřešit odchody. De Ligt, jak doplňuje německý deník Bild, by je vyšel na 60 milionů liber.

Vedle ďáblů je v závodu o hráčovy služby také Chelsea, Aston Villa (která nově může nabídnout Ligu mistrů) a mluví se i o PSG. Tato mužstva ovšem neposlala žádnou konkrétní nabídku, pouze sondují situaci. Matthijs de Ligt je stále perspektivním obráncem, ale nálepka 60 milionů liber je vskutku vysoká.  

další zajímavé články