čtvrtek, 04. 07. 2024
S Litvínovem mi to dává smysl, líbí se mi týmový mindset, září po příchodu do Čech mistr švédské ligy Sandberg

S Litvínovem mi to dává smysl, líbí se mi týmový mindset, září po příchodu do Čech mistr švédské ligy Sandberg

Tradiční tuzemská hokejová značka HC Verva Litvínov lovila ve Skandinávii a do svých struktur přivedla šampiona švédské ligy Filipa Sandberga (29).


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 02. 07. 2024
  • , zdroj fotky: HC Verva Litvínov

Ten dorazil do českého prostředí, jemuž vládnou trenéři Karel Mlejnek, Robert Reichel, David Kočí i Zdeněk Orct, z týmu Skellefteå AIK, v jehož mistrovském ročníku zaznamenal patnáct branek a čtrnáct asistencí.

"Filip je technický útočník s velkými zkušenostmi. Doufáme, že jeho příchod přinese do naší hry novou dynamiku a věříme, že si svými výkony řekne o jednu z klíčových rolí v mužstvu," uvedl na webu hcverva.cz generální ředitel Pavel Hynek.

"Hledali jsme zkušeného všestranného hráče, proto jsme rádi, že jsme se dohodli s Filipem. Poslední dvě a půl sezony úspěšně strávil ve výborné organizaci Skellefteå a tu poslední zakončil titulem. Věříme, že pro nás bude posilou," přidal sportovní manažer Tomáš Vrábel.

 

San José si v první volbě draftu vybralo Celebriniho. Doufají, že jim pomůže ven z krize. Jiříček míří do města hudby

Bývalý hráč Turku či HV 71, jenž se svého času pohyboval i na farmě San Jose Sharks, s agentem koukal na příležitosti mimo Švédsko. "S Litvínovem mi to dávalo smysl, líbí se mi týmový mindset. Věřím, že úspěchu dosáhneme i tady, moc se těším na novou výzvu," vzkázala nejčerstvější akvizice "chemiků".

Faktu, že je Litvínov nejmenším extraligovým městem, které má zároveň i nejužší kluziště, se neobává. "Zakládám si na tvrdé práci, vyznávám rychlý a dynamický styl. Rád vezmu věci za správný konec hned od začátku, poctivou dřinou člověk spoustu věcí dokáže. Nejužší hřiště bude skvělé, mám rád útočný hokej, takže mi rozměry vyhovují," uklidnil příznivce v Ústeckém kraji.

V hokeji je podle jeho slov strašně důležitá sebejistota a Sandberg troufá si tvrdit, že ji po angažmá v Americe opět nasbíral zpět a věří, že se to projeví také na ledě. Chce na tom stavět a je rád, že přichází do dobrého týmu s vítěznou mentalitou.

další zajímavé články