sobota, 06. 07. 2024
Střídat minutu před koncem? Kouše se to těžko, hlesnul Toney

Střídat minutu před koncem? Kouše se to těžko, hlesnul Toney

Anglický útočník Ivan Toney přiznává, že byl naštvaný, když byl v zápase se Slovenskem střídán teprve chvíli před koncem, ale trvá na tom, že využije svou příležitost, až ji dostane. Je to známka dalšího nesouladu v Anglii?


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 04. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Anglický útočník Toney byl poslán ke svému prvnímu vystoupení na Euru 2024 v posledních vteřinách zápasu osmifinále za stavu 0:1 pro Slovensko.

Jude Bellingham ale pak svým kopem přes hlavu dovedl zápas do prodloužení a poté Toney asistoval hlavou u vítězného gólu Harryho Kanea.

Manažer Anglie Gareth Southgate poté řekl, že Toney byl "znechucen", když byl střídán minutu před koncem, ale sám hráč tvrdí, že je připraven hrát na Euru jakoukoli roli.

"Vždycky to bude těžké," odpověděl pro BBC na středeční konferenci na otázku ohledně nedostatku minut v Německu. "Je to těžké pro nás všechny, protože hrajeme týden co týden za své kluby. Už jsem v této pozici byl, a když dostanu příležitost, tak ji využiji."

Toney je v Brentfordu automaticky v základní sestavě, když je fit, ale v Southgateově systému s jedním útočníkem musí v Anglii hrát druhé housle Kaneovi.
Osmadvacetiletý hráč přiznává, že to může být frustrující, ale ve svém klubu spolupracuje se sportovními psychology, aby byl kdykoli připraven nastoupit za svou zemi.

"V mém klubu je člověk, který se jmenuje Michael Caufield [sportovní psycholog], a ten mluví právě o ovládání emocí," přiblížil Toney.

"Ano, byl jsem naštvaný, ale ještě pak zbývalo 30 minut fotbalu a z té nálady se musíte dostat a soustředit se. Tak to je, někteří jsme náhradníci, jiní střelci. Myslím, že musíte být připraveni a k vítězství na turnaji je potřeba více než 11 hráčů," ukázal týmového ducha.

Toney se s Anglií připravuje na sobotní čtvrtfinále v Düsseldorfu, které začíná v 18.00 v němž se utká se Švýcarskem.

další zajímavé články