pátek, 05. 07. 2024
Grigar se vrací do soutěže, v níž skóroval a opět se potká s Kučerou a spol.: Zajímal jsem se o kádr a postupový bude, to je priorita klubu i moje

Grigar se vrací do soutěže, v níž skóroval a opět se potká s Kučerou a spol.: Zajímal jsem se o kádr a postupový bude, to je priorita klubu i moje

Severočeský celek FK Viagem Ústí nad Labem se stále nechce vzdát ambic ohledně návratu do druhé nejvyšší soutěže a protože mu to v nedávno skončené sezoně ČFL nevyšlo letos, bude se o to pokoušet i v následujícím ročníku 2024/2025.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 03. 07. 2024
  • , zdroj fotky: FK Viagem Ústí nad Labem

V Armě u toho bude nejen nový hlavní trenér Svatopluk Habanec, ale i nová brankářská jednička Tomáš Grigar, který má v první lize 117 vychytaných nul, což ho řadí po Jaromíru Blažkovi a Martinu Vaniakovi na třetí místo historického pořadí.

"Ústecký kraj znám, ústecké hráče taky, byli konkrétní, nabídka pěkná. Zajímal jsem se o kádr a postupový bude, to je priorita klubu i moje," citoval web fkviagemusti.cz slova jednačtyřicetiletého gólmana se sparťanskou minulostí.

ČFL už má své zkušenosti. Zahrál si ji v barvách sparťanského béčka a dokonce v ní i skóroval. Proti Blšanům šel za již rozhodnutého stavu na penaltu.

Nabídek se mu po jeho konci v Teplicích, kde se stal legendou, se mu sešlo víc, ale konkrétní byla jen ta ústecká.

Vicemistr Evropy z roku 1996 Maier zakázal příbramskému majiteli Starkovi říkat věci, že by chtěl klub zpátky do druhé ligy

Na tamní pořádky se opavský rodák informoval u svých bývalých spoluhráčů Jakuba Mareše, Tomáše Kučery, Marka Červenky, Aloise Hyčky či Davida Černého a zatím se dohodl na roční smlouvě.

"Obvolával jsem kluky, zjišťoval, jaké je zázemí, hráči, kabina, jestli funguje. A všechno je v pořádku," liboval si Grigar, který samozřejmě absolvoval i dlouhý rozhovor s Habancem. "Řekli jsme si, co ode mě chce, co mám plnit v kabině, potažmo na hřišti," uzavřel.

ČFL zahájí Ústí 11. srpna na hřišti Hradce Králové B, předtím se přátelsky utká dvakrát s Vlašimí či Varnsdorfem a právě to bude zápas, ve kterém by měl za tři dny Grigar v modrobílých barvách debutovat. 

další zajímavé články