čtvrtek, 04. 07. 2024
Vicemistr Evropy z roku 1996 Maier zakázal příbramskému majiteli Starkovi říkat věci, že by chtěl klub zpátky do druhé ligy

Vicemistr Evropy z roku 1996 Maier zakázal příbramskému majiteli Starkovi říkat věci, že by chtěl klub zpátky do druhé ligy

Příbramský klub, který byl součástí prvoligového hemžení do roku 2021, vstupuje do nové éry. Zahajuje totiž přípravu na ČFL, kterou nehrál pořádně dlouho.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 02. 07. 2024
  • , zdroj fotky: FK Příbram

V kabině krátce promluvil i prezident Jaroslav Starka, který omlazenému týmu popřál hezkou přípravu. "Ať jste zdraví, ať to v klidu přežijete a doufám, že se s velkou většinou z vás uvidíme na hřišti," vzkázal přítomným fotbalistům.

Jeho syn a majitel klubu v jedné osobě Jan Starka má od trenéra brankářů Ladislava Maiera zakázáno říkat věci, že by chtěl klub zpátky do druhé ligy.

Po sestupu ze zmíněné druhé nejvyšší soutěže dojde ve středočeském klubu k velkým změnám kádru, s tím, že v oblasti příchodů je zatím většina jmen v jednání.

Sešívaní navrátilci Prebsl, Halinský, Kinský i Fila skvěle zapadli do kabiny i na hřišti. Jaké jsou šance, že se udrží v prvním týmu Slavie?

Trenérský štáb zůstal po konci sezony na hlavních postech beze změn (Jiří Kohout, Tomáš Wágner a Dominik Mašek), jen ho jakožto nový kondiční kouč a fyzioterapeut doplnil Jan Barák.

V mužstvu jsou stále Patrik Švestka, Jan Vokřínek, Dominik Vott, Jakub Štěpánek i dva cizinci Vinny Loic Nkwinga a Emmanuel Antwi, s tím, že doplnění přišlo i z akademie o několik dorostenců.

Příbram začne třetí nejvyšší soutěž domácím kláním proti Velvarům a následně se představí na půdě Motorletu Praha.

další zajímavé články