středa, 03. 07. 2024
Sešívaní navrátilci Prebsl, Halinský, Kinský i Fila skvěle zapadli do kabiny i na hřišti. Jaké jsou šance, že se udrží v prvním týmu Slavie?

Sešívaní navrátilci Prebsl, Halinský, Kinský i Fila skvěle zapadli do kabiny i na hřišti. Jaké jsou šance, že se udrží v prvním týmu Slavie?

Slavia, jež mimochodem usiluje o záložníka Muhammeda Chama, za nějž má nabízet Clermontu 5 milionů eur, což by překonalo nejdražší přestup do české ligy, který drží David Zima, má za sebou první letní přípravu proti Pardubicím (1:1).


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 01. 07. 2024
  • , zdroj fotky: SK Slavia Praha

V základní sestavě slavného "S", které už je tři roky bez titulu, se nacházeli hned čtyři navrátilci z hostování. Konkrétně šlo o gólmana Antonína Kinského (21), obránce Denise Halinského (20), záložníka Filipa Prebsla (21) a útočníka Daniela Filu (21).

Někdejší brankářský poklad Dukly v poslední době sbíral zkušenosti ve Vyškově a v Pardubicích. Zadák byl v Pardubicích taktéž a předtím prošel Vlašimí i Příbramí. Středopolař se objevil na profi mapě ve Viktorii Žižkov, přes kterou se dostal do Vlašimi, respektive do Liberce a forvard prožil průlomovou sezonu v Teplicích, za které nasázel 10 ligových a jeden pohárový gól.

Kupříkladu autor 52 prvoligových a 13 druholigových startů Prebsl, oblékl sešívaný trikot poprvé od ledna 2022, kdy naskočil do utkání s Baníkem, v němž si poranil kotník. V dresu svého kmenového celku se tak objevil po dvou a půl letech.

Hledá se viník, Češi herně ale nezklamali. Haška popraví až případný neúspěch ve válce o MS

"Byl to dobrý pocit. Užil jsem si to. Cítím se dobře. Kondiční kemp v Rakousku byl velmi náročný a hodně jsme běhali v lese. To nám velmi pomáhá a v takovýchto utkáních dokážeme soupeře uběhat. Tvrdá práce se nám vyplatí," citoval web slavia.cz slova perspektivního hráče.

Jak se čtyřlístek pozdával asistentovi Jindřicha Trpišovského Milanu Kerbrovi? "Líbili se mi již na soustředění, kde skvěle zapadli do kabiny i na hřišti. Mají chuť se zlepšovat a jsou komunikativní. To je skvělé a myslím si, že pokud si udrží tento přístup, tak před sebou mají velkou budoucnost," hodnotil exhanácký odborník, jenž před více než půl rokem nahradil v Edenu Jaroslava Köstla, který se přesunul k reprezentaci.

O tom, kdo z nich se v prvním týmu úřadujícího vicemistra udrží, rozhodne i navazující herní kemp v Rakousku na stejném místě. Slavia se v rámci něj utká s polským Slaskem Wroclaw, rakouským Rapidem Vídeň i maďarským Diósgyőrem. "Uvidíme na herním soustředění, kde dostanou také určitou minutáž. Hráči, kteří byli na Euru, mají nyní dovolenou a uvidíme ještě ostřejší utkání," doplnil Kerbr.

Ostuda na EURU jde za Fouskem. Pozice šéfa je na něj příliš, řekl Vízek. To Baráka se zastal

další zajímavé články