pondělí, 01. 07. 2024
Novodobý Gretzky! McDavid je nejlepší na světě, možná v celé historii, nešetřil chválou protihráč

Novodobý Gretzky! McDavid je nejlepší na světě, možná v celé historii, nešetřil chválou protihráč

Válka byla dobojována, Stanley Cup je v rukou Panterů z Floridy a teď se zase znepřátelené tábory mohou mezi sebou normálně bavit. Přišel čas na předání respektu. 


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 28. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Edmonton Oilers

O slovo se přihlásil kapitán Floridy Aleksander Barkov, který v rozhovoru pro NHL.com musel vzdát hold jak celému snaživému týmu soupeře, jenž dokázal vyrovnat sérii z 0:3 na 3:3, ale především pak jednomu muži. Tento člověk, o němž Barkov vypráví, je údajně hlavní tváří nové generace hokejistů, jehož talentu se jen tak někdo nevyrovná. Řeč je pochopitelně o Connoru McDavidovi.  

„Když jsem ještě jako malý kluk studoval hokej, pouštěl jsem si záznamy Waynea Gretzkyho, kterého jsem dlouhá léta považoval za nejlepšího hokejistu celé historie našeho sportu. Poté jsem ale viděl hrát Connora McDavida a musím před ním minimálně smeknout, protože to, co on dokáže, je něco naprosto neuvěřitelného,“ pravil Barkov.

„Vše provádí s takovou lehkostí a přesností. Je to nepochybně nejlepší hokejista dnešní doby a dost možná i v celé historii. Ty nároky se dnes zvýšily, hra se vyvinula, je rychlejší, člověk musí být pohotovější, hbitější a on prostě nade všemi vyčnívá. Nevím jak pro vás, ale pro mě je McDavid tím nejvíce talentovaným hráčem, jakého jsem kdy viděl,“ vzdával hold klíčovému muži soupeře.

„A samozřejmě, nikdy jsem nehrál s Waynem Gretzkym, a tak je nemohu srovnávat, ale na dnešní nároky a v dnešní hře je zkrátka Connor McDavid ten nejlepší,“ uvedl Barkov, jehož slova bude někdo asi jen těžko rozporovat.

A tak Edmonton po dlouhém a litém boji ztroskotal před mistrovskými branami. Jenom jedna výhra jej dělila od vytouženého Stanley Cupu, který naposledy získal v roce 1990, kdy porazil Boston Bruins. Do finále se přitom dostal ještě v roce 2006, ale to nestačil na Carolinu Hurricanes. Pokud nám ovšem tato sezona měla něco ukázat, pak to, že Oilers mají kvality a síly prát se o poháry. Příští rok se s nimi tedy nepochybně musí znovu počítat. 

další zajímavé články