pátek, 05. 07. 2024
Slavia bez posily? Záložníka z Ligue 1 prý lanaří Turci

Slavia bez posily? Záložníka z Ligue 1 prý lanaří Turci

Slavia zatím v létě žádné velké jméno nepodepsala. O Tomáši Chorém se spekuluje, oficiální to zatím není. Šéf klubu Jaroslav Tvrdík avizoval, že by přivedl rád velké jméno do zálohy. Plán by byl, vidle do toho ale hodili Turci. 


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 03. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

O co jde? Slavia dle portálu inFotbal.cz mocně stojí o třiadvacetiletého záložníka Muhammeda Chama, který hrál v minulé sezoně nejvyšší francouzskou soutěž za Clermont.

Ten ale spadl, a tak se Cham chce přemístit jinam, druhá liga mu nechutná. Ví o tom i vedení klubu, které ho tím pádem nezařadilo do přípravy. „Dveře se otvírají. Čekání nebylo za trest, byla to příprava,“ reagoval záložník na socílních sítích, odkud si také smazal klubové fotky.

Umetená cestička pro Slavii? Ne tak docela.

Do věci se totiž vložil Trabzonspor a turecká média mají jaso v tom, že Cham chce právě tam.  

„Trabzonspor už připravil dres s číslem 10 pro Muhammeda Chama, se kterým podepsal předběžnou smlouvu,“ píše deník Taka Gazete. „Odhodlání prezidenta klubu a Chamova touha naznačují, že přestup bude dotažen již brzy."

Dle inFotbalu "oba zájemci nabízejí 5 milionů eur a další bonusy třeba v podobě procent z dalšího přestupu, přičemž Trabzonspor byl nucen zvýšit svou původní nabídku 4 miliony eur + 25 % z následného prodeje."

To je tedy o polovinu méně, než Clermont původně chtěl.

Jde tedy nejen o střet klubů na transferovém poli, ale také jakási válka novinářů. České zdroje si stojí za svým, Cham půjde do Edenu. Turci jsou zase přesvědčeni, že Chama budou vídat na jejich trávnících.

Příští dny ukážou. 

další zajímavé články