čtvrtek, 04. 07. 2024
Atlético opouští trojice fotbalistů, včetně bronzového mistra světa. Ten by rád na ostrovy

Atlético opouští trojice fotbalistů, včetně bronzového mistra světa. Ten by rád na ostrovy

Atlético Madrid spřádá plány pro další sezonu, do které již nepočítá s trojicí hráčů. Řeč je o Memphisu Depayovi (30), Mariovi Hermosovi (29) a Gabrielovi Paulistovi (33), všem třem skončila aktivní smlouva a jejího prodloužení se nedočkali.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 01. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Atlético Madrid

Fotbalové léto v plném proudu, spousta hráčů si plní reprezentační povinnosti, ale přitom musí řešit i situaci uvnitř klubu. Nejvíce žhavé téma je okolo forwarda Memphise Depaye, jenž poslední dvě sezony oblékal dres Atlética Madrid. S tím se však společně se svými dvěma spoluhráči musel rozloučit, nebyla mu prodloužena smlouva.

„Pakliže vás tato zpráva zastihne na repre srazu, není to nic příjemného. Člověk se snaží soustředit na aktuální dění, kterým v této chvíli pro mě je Nizozemsko. S vedením Atlética jsme se neměli možnost sejít a diskutovat, ale pokud mě nechtějí, tak ok. Nějak si poradím,“ prohlásil Depay pro nizozemský plátek De Telegraaf.

Memphis má za sebou poměrně bohatou minulost. Zkušenosti začal sbírat v PSV, pak přešel do Manchesteru United, kde ovšem ještě jako mladý hráč nedokázal naplnit svůj potenciál, a tak putoval do Lyonu, kde se postupně stal jedním z tahounů týmu. Toho si všimla hvězdná Barcelona a Memphisovi dala příležitost na nejvyšším poli. Kolísavé výkony se ale začaly opakovat, a tak se hráč po dvou sezonách stěhoval do Atlética Madrid, kde rovněž vydržel dvě sezony.

Jaké angažmá přijde příště? To se zatím neví, třicetiletý forward by ale měl své preference. „V první řadě se soustředím na výkon národního týmu. Máme před sebou náročný zápas s Rumunskem, který chceme zvládnout, abychom postoupili do čtvrtfinále ME. Svou budoucnost začnu řešit až po šampionátu, ale strach nemám, něco se najde. Nebál bych se vrátit do Premier League, pokud se naskytne příležitost,“ odhalil Depay, který je pravidelným reprezentantem. V roce 2014 ještě pod vedením Louise van Gaala na MS v Brazílii vyhrál bronz. 

Pokud by výběr nakonec vážně padl na Anglii, šanci by mohla mít taková Aston Villa či West Ham. O nějakém „zvučnějším“ jménu se zatím nemluví, ale uvidíme, času je dost. 

další zajímavé články