sobota, 28. 09. 2024
Vondroušové se komplikuje obhajoba titulu z Wimbledonu

Vondroušové se komplikuje obhajoba titulu z Wimbledonu

Česká tenistka Markéta Vondroušová má problém. Druhé kolo turnaje v Berlíně totiž nedohrála vinou zranění kyčelního kloubu, do začátku Wimbledonu by však měla být v pořádku.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 22. 06. 2024
  • , zdroj fotky: WTA

Pro světovou šestku jde před obhajobou titulu na Wimbledonu o velkou komplikaci. Ačkoliv prvotní výroky z jejího tábora naznačují, že by se měla stihnout dát dopořádku, definitivně jasno bude až po vyšetření na magnetické rezonanci.

Trenér Petr Vaníček, jenž Vondroušovou na německém podniku doprovázel, krotil paniku a řekl, že by měla být čtyřiadvacetiletá česká hráčka v pořádku. Podle dostupných zpráv by měla laborovat s kyčelním kloubem.

"Vypadá to, že má trošku poškozené pouzdro kyčelního kloubu. Ale není to nic zásadního. V Německu ji viděl fyzio, teď se musí chvilku počkat a v sobotu nebo v neděli půjde na magnetickou rezonanci, kde se vše ukáže," uvedl Vaníček.

Druhá otočka a ani jeden ztracený servis. Zverev je v semifinále

Vondroušová zranění utrpělu v duelu proti Rusce Anně Kalinské. Za stavu 5:3 během první sady na německé trávě podklouzla a po pádu musela na krátkou dobu zápas přerušit. Vyžádala si pauzu na ošetření, po kterém se na berlínský kurt vrátila v obvázaným pravým stehnem. I přes snahu šlo na jejím pohybu spatřit viditelné potíže, a zápas za stavu 5:5 raději skrečovala. Neubránila se přitom ani slzám.

Zcela jistě tak Vondroušová nebude startovat na turnaji v německém Bad Homburgu, který je na programu v příštím týdnu. Třetí grandslam sezony Wimbledon od 1. července by měla stihnout. "Prognózy jsou pozitivní," uklidňoval Vaníček.

další zajímavé články