středa, 03. 07. 2024
Sparta se rozloučila s devíti nepotřebnými hráči, zájem v zahraničí je právě teď o Birmančeviče i Sejka

Sparta se rozloučila s devíti nepotřebnými hráči, zájem v zahraničí je právě teď o Birmančeviče i Sejka

To, že si Sparta bude volit v letní přestávce nového kapitána, je tutovka. Ladislav Krejčí už má za sebou pózování v červenobílém trikotu s Etihad Airways na prsou, který nosí hráči Girony.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 01. 07. 2024
  • , zdroj fotky: AC Sparta Praha

Nový hlavní trenér letenského "S" Lars Friis by však mohl přijít i o další oporu prvního týmu. Veljko Birmančevič se má totiž podle tureckého tisku nalézat v hledáčku tamních gigantů Galatasaray a Fenerbahce, který převzal José Mourinho.

O šanci ve Spartě už nebude usilovat ani Václav Sejk, jenž byl v jarní části zapůjčen v Nizozemsku. Zwolle nebo Aalborg ho sice na hostování nezískají, nicméně polská Ekstraklasa už by klapnout mohla a jak vyšlo i na inFotbal.cz, nejblíže by měl být bývalý reprezentant Česka do jednadvaceti let do Zaglebie Lubin.

Sešívaní navrátilci Prebsl, Halinský, Kinský i Fila skvěle zapadli do kabiny i na hřišti. Jaké jsou šance, že se udrží v prvním týmu Slavie?

Vedení sportovního úseku se pak rozhodlo neprodloužit kontrakty s některými hráči, jimž 30. června vypršel profesionální kontrakt. Týká se to i Andrease Vindheima, jenž byl naposledy v Teplicích, kde ho však brzdily zdravotní trable.

Ve všech dalších případech se jedná hlavně o hráče, kteří v uplynulém soutěžním ročníku působili v B-týmu a kouč Luboš Loučka už je nebude potřebovat. Jedná se o osmičku David Boháč, Matěj Čechal, David Holoubek, Tomáš Jonáš, Erik Kolář, Vojtěch Lukavský, Ondřej Novotný a Filip Šilhart.

"Pánové, děkujeme za Vaše roky ve Spartě," vyšlo na oficiálních stránkách úřadujícího českého šampiona z epet ARENY.

další zajímavé články