neděle, 30. 06. 2024
Djokovič si zatrénoval ve Wimbledonu, o posledním travnatém grandslamu v kariéře sní i Murray

Djokovič si zatrénoval ve Wimbledonu, o posledním travnatém grandslamu v kariéře sní i Murray

Srbský tenista Novak Djokovič si po úspěšné operaci vyzkoušel trávu ve Wimbledonu, kde si včera zatrénoval. Operativní zákrok v minulých týdnech podstoupil také Andy Murray. I Brit věří, že svůj dost možná poslední domácí grandslam stihne. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 25. 06. 2024
  • , zdroj fotky: ATP Tour

Andy Murray odehrál v Queen´s Clubu svůj 1000. zápas na ATP Tour, následně ale ve druhém kole skrečoval duel s Jordanem Thompsonem. Na vině byly bolesti zad, kvůli kterým nakonec musel podstoupit menší operaci.

Po zápase také přiznal, že měl potíže i s pravou nohou a opakovaně si nechal ošetřovat také mnohokrát operovanou pravou kyčel. Po tomto vyjádření se tak zdálo téměř nemožné, že by Murray mohl stihnout Wimbledon, který je na program už za týden.

V rozhovoru pro BBC ale kapitán daviscupového týmu Velké Británie Leon Smith řekl, že Murray se účasti na svém oblíbeném grandslamu nevzdává. "Podrobil se zákroku a nyní musíme čekat. Konečné rozhodnutí každopádně nepadlo," řekl Smith.

Pro Murrayho by se mohlo jednat o poslední účast na travnatém dvorci, kde uspěl v letech 2013 a 2016. Ohrožena je nicméně také účast na olympijských hrách v Paříži. Na hrách získal hned dvě zlaté medaile ve dvouhře, konkrétně v letech 2012 a 2016.

Po operaci menisku se na kurty vrací Novak Djokovič. Ten potvrdil, že hodlá startovat na olympijských hrách v Paříži. A ačkoliv si včera zatrénoval v All England Clubu, Wimbledon je jednoznačně s otazníkem, jelikož rychlý přechod z antuky na trávu a zpět není pro zdraví Novaka Djokoviče ideální.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Wimbledon (@wimbledon)

další zajímavé články