pondělí, 01. 07. 2024
Do osmifinále vstupujeme s úmyslem postoupit, řekl Škriniar a nastínil klíč k úspěchu

Do osmifinále vstupujeme s úmyslem postoupit, řekl Škriniar a nastínil klíč k úspěchu

Slovensko bylo ve skupině E takovou nevýraznou postavičkou, jíž se v postupu příliš nevěřilo. Ono však hned na úvod dokázalo skolit silnou Belgii a poté remizovalo s Rumunskem. Tuto euforii by si rádo vzalo i do vyřazovací části.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 30. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Paris Saint-Germain FC

Již tuto sobotu večer nám začaly první osmifinálové boje, přičemž Anglie se Slovenskem přijdou na řadu až v neděli, rovněž od osmnácté hodiny. Družina trenéra Garetha Southgatea sice hlásí útok na zlato, ale v dosavadní části turnaje herně zrovna nějak neoslňovala. To dává Slovensku nejen naději, ale zároveň i sebevědomí se ji pokusit vyřadit.

„Věřím tomu, že Albion minimálně potrápíme, ale samozřejmě je budeme chtít překvapit a vyřadit,“ citoval britský deník Mirror slova obránce Milana Škriniara, který na klubové úrovni hájí barvy PSG a během plnění svých reprezentačních povinností patří k těm nejzkušenějším hráčům v poli.

„Nepopírám, že Anglie má větší kvalitu, ale my zase máme zbraně, jak ji porazit. Díky dobré týmové práci je můžeme vyřadit,“ všímá si Škriniar toho, co neuniklo většině lidí. Anglie, jež je nabitá hvězdami z Premier League, nehraje tolik soudržně a trápí se zejména střelecky. Mnoho lidí navíc zpochybňuje taktické pokyny trenéra Southgatea.

„Soupeř bude pod mnohem větším tlakem, než jsme my. My jsme šťastní, že tu jsme, a baví nás hrát spolu. Na to při utkání chceme sázet. Zatímco náš protivník sází na individuální kvality, my pracujeme jako celek a jako celek můžeme také postoupit,“ zněla bojová slova devětadvacetiletého rodáka ze Žiaru nad Hronom.

Podobný elán před soubojem nicméně prokazuje i Anglie. Ta si je vědoma, že na turnaji doposud zrovna herně neohromovala, ale los jí jde naproti, a nakonec se stejně nikdo neptá, jak jste postoupili, hlavní je, že jste vůbec postoupili.

„Teď teprve nastává ta chvíle, kdy se bude hrát naprosto o všechno. Žádná zmýlená neplatí a my si toho jsme vědomi. Chceme ukázat, co v nás je, a to hned proti Slovensku!“ odpovídal naladěný záložník Jude Bellingham.

další zajímavé články