čtvrtek, 10. 10. 2024
Zbrojovku jsem sledoval a absolutně jsem s tím nebyl ztotožněn, říká na rovinu Jiránkem oslovený Zavadil

Zbrojovku jsem sledoval a absolutně jsem s tím nebyl ztotožněn, říká na rovinu Jiránkem oslovený Zavadil

Zbrojovka, jež je po úvodních dvanácti kolech druhé ligy až čtrnáctá se stejným bodovým ziskem jako předposlední rezerva Baníku, vážně zbrojí.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 10. 10. 2024
  • , zdroj fotky: FC Zbrojovka Brno

Roste nám po letech elitní stoper? Martin Vitík byl zařazen mezi top 10 středních obránců do 23 let

Od tohoto týdne je součástí tamního trenérského štábu také Pavel Zavadil, jenž bude ve druhém největším českém městě vypomáhat hlavnímu kouči Jaroslavu Hynkovi.

Někdejší špílmachr, který v červeném dresu odehrál celkem 118 duelů s bilancí 17 gólů a 28 asistencí, se tak vrátil do Brna po více než dvou letech.

I když je reprezentační pauza, v klubech se normálně trénuje a Zavadil už má za sebou i pár jednotek přímo na Srbské.

"Moje pocity z kabiny jsou fakt příjemné. Potřebuji co nejdřív všechno nasát. Některé věci jsou tu odlišné, ale je to dobře, protože člověk se potřebuje pořád rozvíjet a nabízet na fotbal různé pohledy. Věřím, že každým dnem to bude lepší a lepší," uvedl na webu fczbrno.cz.

Zavadil má hodně společného také s Jiránkem

Hynka velmi dobře zná, protože pochází ze stejného regionu a hráčsky se kdysi potkali v Uničově. "Líbí se mi jeho vidění fotbalu, tohle je mi strašně sympatické. Chtějí jít nějakou cestou, která může být pro někoho velmi specifická a náročná. Teď jsme po letech na jedné lodi a mám z toho fakt radost," líčil Zavadil, jehož oslovil Martin Jiránek, se kterým se také dobře zná.

Po pár schůzkách se shodli, že mají hodně společného. Protože ho trénování doposud strašně bavilo, Zbrojovce nemohl říct ne. Aktuální situace ho samozřejmě moc mrzí.

"Zbrojovku jsem sledoval a absolutně jsem s tím nebyl ztotožněn. To říkám úplně na rovinu. Proto jsem šťastný, že jsou lidé, kteří chtějí klubu a té značce pomoct, protože každý ví, že Zbrojovka byla historicky plná úspěchů. Je to velký klub v nádherném městě a tohle asi oslovilo i majitele, což se mi moc líbí," doplnil šestačtyřicetiletý odborník.

Podle muže, jenž v poslední době prošel také Řepištěm či Havířovem a má za sebou také asistenskou roli v Prostějově či funkci sportovního ředitele v Opavě, je v Brně spousta práce, od zázemí a tréninkového centra: Kromě toho je navíc potřeba rozvíjet i fotbal jako takový.

další zajímavé články