pondělí, 07. 10. 2024
Je znát naše nesehranost. Zradily nás trojky a nechaly jsme Chomutov se z dálky rozstřílet, říká trenérka Krämer

Je znát naše nesehranost. Zradily nás trojky a nechaly jsme Chomutov se z dálky rozstřílet, říká trenérka Krämer

Levhartice Chomutov využily výhodu domácího prostředí i náročné cesty pro soupeřky a zdolaly KP TANY Brno 86:76. 


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 06. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Levharti Chomutov

Duel posledních dvou bronzových medailistek z Chance ŽBL z posledních dvou sezón byl magnetem druhého ligového kola. Do utkání lépe vstoupily Brňanky, kterým nevadila výšková převaha soupeřek a od úvodních minut byly mírně vpředu. “Měly jsme v utkání navrch, ale hraje se 40 minut a nasazení musí vydržet až do konce. Je znát i naše nesehranost. Zradily nás trojky, a naopak jsme nechaly Chomutov se z dálky rozstřílet,” hodnotila utkání trenérka KP TANY Marcela Krämer.  

V polovině druhého hracího období se domácí hráčky rozehrály a dostaly se do těsného vedení. KP TANY ale dokázaly zareagovat a pokračovalo se ve vyrovnané bitvě. Oba celky se vzájemně střídaly ve vedení, než dokázaly otočit vedení KP TANY ve svůj prospěch domácí Levhartice a nastartovaly závěrečný nápor. Brňanky se i přes vystupňovaný závěrečný tlak nedokázaly vzpamatovat a domácí tým ovládl utkání.  

My jsme si myslely, že tu dnes vyhrajeme a nepovedlo se nám to. Měly jsme špatnou obranu, nezvládaly jsem jejich akce pick and roll a dostávaly jsme z toho hodně bodů. Jejich holky se hodně trefovaly za tři body. V poslední čtvrtině se za mě nic extra nezměnilo, protože jsme dostávaly body ze stejných akcí,” řekla po utkání reportérovi nejlepší hráčka Brna Anežka Kopecká.  

Obrat snů v podání obhájce trofeje! 

Skutečně obdivuhodný duel se v pátém kole odehrál na pardubickém palubovce, kde sedm statečných domácích bojovníků sahalo až téměř do konce po nemožném, aby obhájce trofeje v posledních devíti minutách vystřihl obrat snů, až ke triumfu 89-94. 

V dalších duelech popřeli fyzikální zákony basketbalu Slávisté, kteří doma zlomili Děčín 83-71 navzdory nebývalým 24 ztrátám. Sovy zvítězily na Hané 80-88 a Opavané ve své pevnosti odepřeli v derby jakoukoli naději na další senzaci Nové Huti výhrou 92-78. 

Na rekord jsem nemířila. Jela jsem tam s tím, že si zazávodím a proběhnu se na legendární trati, říká Hrochová

další zajímavé články