úterý, 08. 10. 2024
Velký návrat do Tipsport extraligy. Brno láká zpět svého někdejšího kanonýra

Velký návrat do Tipsport extraligy. Brno láká zpět svého někdejšího kanonýra

O obrovskou senzaci se má v následujících hodinách postarat brněnská Kometa. Do Tipsport extraligy a právě k aktuálně třináctému týmu tabulky se má vrátit americký kanonýr Peter Mueller, jenž v Česku naposledy působil ve Vítkovicích. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 08. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Kometa za sebou nemá ideální vstup do nového ročníku Tipsport extraligy. V osmi zápasech získala jen osm bodů a krčí se na předposledním místě tabulky. Pokud navíc České Budějovice zvládnou zítřejší vzájemný zápas, propadne se Kometa na dno.

V osmi zápasech navíc inkasovala dvaadvacet branek, vstřelila přitom jen patnáct gólů. V tomto ohledu jsou na tom hůře jen zmíněný Motor a také Plzeň. Oba celky mají o dva vstřelené branky méně.

Kometa ale nyní usilovně jedná o značném vylepšení své ofenzivy. K návratu do Komety a do Tipsport extraligy má nakročeno americký útočník Peter Mueller. Šestatřicetiletý útočník odehrál poslední utkání na konci března za německý Wolfsburg, od té doby je bez angažmá.

V DEL odehrál i s play-off dvaadvacet utkání, ve kterých vstřelil sedm branek a přidal jedenáct asistencí. Po konci v Kometě působil necelé dvě sezony ve Vítkovicích a především v ročníku 22/23 byl výraznou postavou Ridery. Ostravský celek se nakonec probojoval až do semifinále, kde v sedmém utkání padl s Mountfieldem.

Nejproduktivnější hráč extraligy ze sezony 2020/21 má dokonce dle fanouškovské stránky Komety v klubu už podepsáno a vedení doufá, že díky němu se předposlední celek tabulky rychle zvedne.

Otázkou nicméně zůstává, jak jej přijmou fanoušci. Během čtvrtfinále 22/23 totiž výrazně oslavoval svůj vítězný gól právě do sítě Komety, které tak ukončil sezonu a Vítkovice tehdy poslal do zmíněného semifinále.

další zajímavé články