čtvrtek, 10. 10. 2024
Juventus má po 12 letech opět pod smlouvou jméno Del Piero. Tentokrát už ale jde o dceru klubové legendy

Juventus má po 12 letech opět pod smlouvou jméno Del Piero. Tentokrát už ale jde o dceru klubové legendy

Ve světoznámém italském celku Juventus Turín, který je v této sezoně Serie A stále neporažen, se po dvanácti letech znovu objeví jméno Del Piero. 


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 10. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Juventus FC

Klopp je zpět! Od ledna se chopí nové role v klubech vlastněných Red Bullem

Patnáctiletá Dorotea, dcera nezpochybnitelné klubové legendy Alessandra del Piera, totiž bude nastupovat za místní dívčí tým "Bianconeri" do 17 let.

Dorotea Del Pierová začala s fotbalem v Los Angeles, kde italský mistr světa z roku 2006 po skončení kariéry s rodinou žil.

Co nevidět padesátiletý bývalý ofenzivní hráč strávil do roku 2012 v Juventusu devatenáct let.

V Turíně se po 12 letech opět skloňuje jméno Del Piero

Během nich získal šest mistrovských titulů, vyhrál Ligu mistrů i Italský pohár a podobně jako Pavel Nedvěd či Gianluigi Buffon v klubu zůstal i po přeřazení do druhé ligy v roce 2006 kvůli korupčnímu skandálu.

Když uprostřed pracovního týdne podepisovala profesionální kontrakt, pochopitelně u toho nemohl chybět ani její otec, jenž si po odchodu ze severu Apeninského poloostrova zahrál i v australské či indické nejvyšší soutěži.

Její fotbalovou cestu navíc pořádně prožívá i její matka Sonia Amoruso. "Doroteo, díky tvé laskavosti, pracovitosti a odhodlání jsme na tebe hrdí každý den. Vždy tvrdě pracuj, buď poctivá a hrdá na to, kým jsi. Máš před sebou ještě dlouhou cestu, tak pokračuj a jdi za svými sny," napsala na svém osobním Instagramu.

 

další zajímavé články