čtvrtek, 10. 10. 2024
Zranění kolena, chodidla i zápěstí a jeden zápas za dva roky. Šéf Australian Open i tak ale Kyrgiose očekává

Zranění kolena, chodidla i zápěstí a jeden zápas za dva roky. Šéf Australian Open i tak ale Kyrgiose očekává

Šéf Australian Open Craig Tiley očekává návrat Nicka Kyrgiose na úvodní grandslam sezony. Alespoň dle jeho interview pro televizi Channel Nine. 


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 10. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Menšíka čeká jeho idol Djokovič, jenž usiluje o jubilejní 100. titul na ATP Tour: V pátek uvidíme, na jaké jsem úrovni

Devětadvacetiletý australský tenista letos ani loni v Melbourne nestartoval. V posledních dvou letech odehrál na okruhu jen jeden singlový zápas vloni v červnu, protože ho trápí zranění kolena, chodidla a zápěstí. Jeho příspěvky na sociálních sítích ale naznačují, že se snaží dostat zpět do formy.

Kyrgios se v posledních měsících místo tenisu věnoval hlavně televizní práci. Tiley je přesvědčený, že se někdejší třináctý hráč světa na kurty vrátí. "Nick bude zpět. Víme, že trénuje a připravuje se na (australské) léto. Miluje hrát v Austrálii. Očekáváme, že ho zase uvidíme, a víme, že se připravuje," řekl šéf Australian Open.

V Austrálii se těší, že Kyrgiose uvidí zpět

Známý bouřlivák Kyrgios byl na domácím grandslamu vždy tahákem pro fanoušky, ale nikdy se mu na Australian Open příliš nedařilo. Jen v roce 2015 se dostal do čtvrtfinále. Naposledy ho v roce 2022 vyřadil ve druhém kole pozdější finalista Daniil Medveděv. Téhož roku se Kyrgios dostal do finále Wimbledonu a čtvrtfinále US Open, jenže pak začaly jeho patálie se zraněními.

Na Australian Open, které začne 12. ledna, by mohl být znovu v akci. "Hodně se toho může za těch příštích několik měsíců stát, ale těšíme se, že uvidíme Nicka zpět," dodal Tiley.

další zajímavé články