úterý, 08. 10. 2024
Ujme se Pražák fotbalové Sigmy Olomouc? Vedení očekává nabídku už tento měsíc. Co bude s Minářem?

Ujme se Pražák fotbalové Sigmy Olomouc? Vedení očekává nabídku už tento měsíc. Co bude s Minářem?

Jak jsme v minulých dnech informovali, o koupi fotbalové Sigmy Olomouc se kromě americké společnosti Blue Crow Sports Group zajímá také český podnikatel Karel Pražák. Ten se podle všeho chystá předložit oficiální nabídku.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 08. 10. 2024
  • , zdroj fotky: SK Sigma Olomouc

Český miliardář Karel Pražák se podle dostupných informací připravuje podat oficiální nabídku na odkoupení fotbalového klubu Sigma Olomouc. Nabídka má být předložena ještě v průběhu října a Pražák má zájem získat stoprocentní vlastnictví klubu. „Nechce ani o procento méně,“ uvedl zdroj blízký vyjednávání pro portál inFotbal.cz.

Zájem o Sigmu má také americká společnost Blue Crow Sports Group, která ale usiluje o získání většinového podílu ve výši 51 %. Pražák naopak hodlá koupit celý klub, což zřetelně odlišuje jeho nabídku od té americké. Zdroje portálu uvádějí, že Pražákova nabídka bude předložena s přístupem „berte, nebo nechte být“, tedy bez jakéhokoli prostoru pro další vyjednávání o ceně nebo podmínkách prodeje.

Jaká bude cena?

Nabídka bude jediná, a pokud ji majitelé Sigmy nepřijmou, nebudou pokračovat žádné další diskuze. Majitelé Sigmy Olomouc si údajně představují, že by za prodej klubu mohli získat částku v rozmezí 200-250 milionů korun, což je hodnota, která se v poslední době často zmiňuje. Kolik však nabídne Karel Pražák, zatím není známo. Pro fanoušky olomouckého klubu by mohlo být zajímavé, že v případě, že Pražák skutečně klub získá, pravděpodobně by nezměnil většinu současného managementu. To by znamenalo, že ve funkci by mohl zůstat i sportovní manažer Ladislav Minář, jenž má v klubu velký vliv. „O personálních otázkách a složení managementu se však při prvotních jednáních s Karlem Pražákem nijak nejednalo,“ upozorňují zdroje.

Tento přístup kontrastuje s přístupem americké společnosti, která by na klíčové pozice dosadila své vlastní lidi. Kaprain, skupina vlastněná Karlem Pražákem, vnímá v Sigmě Olomouc velký potenciál. „Vnímáme potenciál, který dříme v A-týmu i mládežnické akademii Sigmy, a jsme přesvědčeni, že ho dokážeme plně rozvinout tak, aby hlavní mužstvo dlouhodobě bojovalo o přední pozice v lize a z jeho úspěchů těžil region i český fotbal,“ řekl Ondřej Pechar, tiskový mluvčí skupiny Kaprain. Pechar zároveň dodal, že Kaprain má bohaté zkušenosti nejen z působení v hokejové Spartě, ale i z podpory mládežnického a amatérského sportu, což jim umožňuje podat nabídku na odkup majoritního či stoprocentního podílu v Sigmě.

Po třech letech v nároďáku! Jan Bořil byl nominován do reprezentace

další zajímavé články