pondělí, 07. 10. 2024
Po třech letech v nároďáku! Jan Bořil byl nominován do reprezentace

Po třech letech v nároďáku! Jan Bořil byl nominován do reprezentace

Jan Bořil se po více než třech letech vrací do reprezentace, kapitán Slavie byl společně s Ondřejem Zmrzlým donominován na nadcházející sraz.  


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 07. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

V nominaci českého národního týmu na duely s Albánií a Ukrajinou figuruje sedm slávistů. Davida Zimu bohužel vyřadily zdravotní problémy. Antonín Kinský vyhlíží možný debut v reprezentačním A-týmu. “Už v pátek jsme avizovali, že nominaci doplníme ještě o jednoho hráče. Bohužel ale ze zdravotních důvodů hned tři hráči vypadli, takže těch změn jsme museli na začátku srazu udělat víc,” vysvětlil generální sportovní manažer Tomáš Hübschman. 

Jan Bořil reprezentoval naposledy 3. července 2021 ve čtvrtfinále ME proti Dánsku. V aktuální sezoně v deseti ligových střetnutích nevynechal ani minutu. Proti Plzni zapsal vítěznou branku a proti Pardubicím a Teplicím si připsal asistenci.  

Antonín Kinský byl do seniorské reprezentace pozván vůbec poprvé. Hlavní trenér Ivan Hašek ukázal vyjma Bořila, Zmrzlého a Kinského také na Ondřeje Lingra, Tomáše Holeše, Tomáše Chorého a Lukáše Provoda.  

Mezi náhradníky figurují Mojmír Chytil, David Douděra, Matěj Jurásek a Petr Ševčík. 

Česká reprezentace vyzve již tento pátek 11. října na Letné Albánii a příští týden 14. října zakončí sraz ve Wroclawi utkáním proti Ukrajině. V kádru je nyní pětadvacet jmen. Proti Albánii totiž kvůli trestu za žluté karty nebude k dispozici Ladislav Krejčí a další hráči jsou pod hrozbou trestu za žluté karty. 

Po dvou zápasech Ligy Národů UEFA skupiny B je česká reprezentace průběžně třetí, na první Gruzii ztrácí svěřenci trenéra Ivana Haška tři body.   

Václav Černý pomohl dvěma góly k výhře Rangers

další zajímavé články