pondělí, 07. 10. 2024
Václav Černý pomohl dvěma góly k výhře Rangers

Václav Černý pomohl dvěma góly k výhře Rangers

Český útočník Václav Černý se po náročných týdnech konečně trefil a výrazně pomohl Rangers k vítězství 2:0 nad St Johnstone.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 07. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Václav Černý, český reprezentant, který v létě zamířil na hostování do Rangers z Wolfsburgu, prožil v neděli úlevu, když se dvakrát trefil v utkání proti St Johnstone. Po několika neproměněných šancích v předchozích zápasech, které mu způsobily bezesné noci, se konečně dočkal svých gólů.

Byl to těžší zápas, než tu někdy hrajeme v Evropě. O to víc si vážím individuálních výkonů, říká Trpišovský

Černý se dostal pod tlak po neproměněných šancích v utkáních proti Malmö a Lyonu, kdy jeho chyby fanoušci nezapomněli. „Probouzel jsem se v noci s myšlenkou, že takové šance prostě nemůžu promarnit,“ přiznal Černý. Dvě skvělé trefy proti St Johnstone mu však pomohly nejen znovu najít střeleckou formu, ale také uklidnit nervy a přidat sebedůvěru, uvádí web Irish News.

Psychická podpora od trenéra

Černý také vyzdvihl rozhovor s trenérem Philippem Clementem, který mu výrazně pomohl: „Měli jsme dlouhý rozhovor a opravdu mě podpořil. Chci mu tu důvěru vrátit na hřišti a dokázat, že na mě může spoléhat.“ S třemi góly na kontě je Černý připraven pokračovat a zlepšovat se: „Je na čase posunout se dál a stavět na tomto výkonu.“ Český útočník neobviňuje ze svého smíšeného startu adaptaci na nové prostředí. Naopak si uvědomuje, že je jeho povinností se co nejdříve přizpůsobit a být připraven podávat výkony.

 

další zajímavé články