pondělí, 07. 10. 2024
Byl to těžší zápas, než tu někdy hrajeme v Evropě. O to víc si vážím individuálních výkonů, říká Trpišovský

Byl to těžší zápas, než tu někdy hrajeme v Evropě. O to víc si vážím individuálních výkonů, říká Trpišovský

Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře 2:1 nad Spartou o hrdosti na tým, síle tribun a situaci na čele tabulky.  


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 07. 10. 2024
  • , zdroj fotky: SK Slavia Praha

Do zápasu jsme dobře vstoupili, k absolutní spokojenosti nám chyběl třetí gól. Jinak jsem ale spokojený, rychlá branka pomohla nám i fotbalu. Bylo to z obou stran zběsilé tempo, tak jsem si to přesně přáli. Intenzita, běžecké souboje. Pro fanoušky to musel být zajímavý zápas, nahoru dolů. Hráče to stálo na obou stranách hodně sil. Hostům pak pomohl kontaktní gól, dostal je do hry. Místo třetí branky jsem dostali z protiútoku snižující branku. Podržel nás Honza Bořil s Tondou Kinským. Kluci pracovali výborně, s výhrou jsme maximálně spokojení,” uvedl na tiskové konferenci trenér Trpišovský. 

Trenér dále uvedl, že po těžkém zápasu s Ajaxem, chtěli výhru hlavně pro fanoušky, kteří zápasu dodali neskutečnou atmosféru. Trička, chorea...byl to svátek fotbalu. Minulou sezonu se odehrály čtyři derby, z toho tři skončily remízou. Pro hráče je výhra velmi důležitá. 

Trpišovský uvedl, že pro něj vedení o šest bodů nic neznamená, bude rád, když bude tým podávat konzistentní výkony. “Každé utkání chceme vyhrát. Sezona je dlouhá a my se soustředíme sami na sebe. Vážíme si toho, že jsme mezi reprezentačními srazy zvládli všechno v lize vítězně, a navíc jsme uhráli dobré výsledky i v Evropě – výhru v Razgradu a remízu s Ajaxem. To je skvělé období. Po pauze nás čeká těžký zápas v Jablonci, ale my se soustředíme na sebe a na to, abychom bavili fanoušky fotbalem,” uvedl trenér.  

Dle trenéra podal skvělý výkon David Zima. Byl do zápasu hozený po zranění Igoha a jeho výkon na Olatunjiho, který Slavii v minulosti dělal problémy, zvládl neskutečně. Takové zápasy jsou pro fotbalisty Slavie velmi důležité. Hráči předvedli skvělé individuální, ale i týmové výkony. “Pro mě to byl těžší zápas, než tu někdy hrajeme v Evropě. O to víc si vážím těch individuálních výkonů,” dodal Trpišovský. 

Česká liga má nového nejrychlejšího střelce gólu v derby 

Mojmír Chytil se trefil v derby poprvé a už v 65. vteřině zápasu, kdy otevřel Slavii cestu k vítězství. Po vystřídání v 60. minutě přiznal, že zbývající půlhodina, kterou strávil na lavičce, pro něho byla nekonečná.  

Asi je mi jedno, že mám nějaký rekord. Hlavně je to moje první výhra v derby, za to jsem strašně rád. Všichni si jí užijeme dostatečně. Derby jsem si užil moc. Jen posledních třicet minut na střídačce bylo moc dlouhých,” řekl pětadvacetiletý reprezentant po utkání 11. kola. 

Vládci Prahy! Sešívaní ovládli derby a odskočili Spartě už na šest bodů

další zajímavé články