čtvrtek, 10. 10. 2024
Potenciální trenérskou rošádu v Pardubicích vyřešil sám Zadina. Svým rozhodnutím vedení zaskočil

Potenciální trenérskou rošádu v Pardubicích vyřešil sám Zadina. Svým rozhodnutím vedení zaskočil

Šokující zprávu obdrželo vedení hokejových Pardubic. Současný lodivod Marek Zadina se rozhodl ukončit spolupráci s klubem a rezignovat na post trenéra.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 09. 10. 2024
  • , zdroj fotky: HC Dynamo Pardubice

Marek Zadina, který teprve v lednu letošního roku usedl na post hlavního trenéra hokejového celku Pardubic, se rozhodl na svou funkci rezignovat. Zadina místní prostředí dobře znal, ještě před svým přesunem do role hlavního kouče v týmu působil téměř dva roky jako asistent trenéra. Nová sezona pro Dynamo ovšem nezačala podle očekávání, a tak bývalý útočník dospěl k závěru, že Perníkářům pomůže nejvíce, když odstoupí z funkce. Toto rozhodnutí oznámil před utkáním hokejové Ligy mistrů proti finskému týmu Lahti, čímž zaskočil vedení klubu.

Zodpovědnost za tým dočasně převzal Václav Baďouček, jenž plní funkci sportovního manažera B-týmu. „Marek Zadina měl plnou podporu vedení klubu. To se snažilo realizační tým vhodně doplnit. Marek nás mezitím svým rozhodnutím zaskočil, ale plně ho respektujeme," komentoval situaci sportovní ředitel klubu Petr Sýkora.

Vedení nebylo spokojeno s herním projevem

Přestože se Dynamo po devíti odehraných zápasech extraligy nacházelo na druhé příčce tabulky za Litvínovem, nebylo vedení klubu spokojeno s herním projevem mužstva. Podle spekulací médií se Pardubice snažily angažovat Miloslava Hořavu, aby posílil trenérský tým. Zadina sám k situaci řekl: „Vždy jsem Dynamu dával všechno a doufám, že tak se tu na mě bude vzpomínat. Start do sezony nebyl z herního pohledu ideální a já věřím, že můj odchod tým oprostí od tlaku, pod kterým byl, a poslouží jako správný impuls. Přeji si, aby se Dynamu dařilo."

Dvaapadesátiletý kouč se do Pardubic vrátil z Třince, kde působil společně s Václavem Varaďou jako asistent. Po Varaďově odvolání v lednu Zadina převzal roli hlavního trenéra. Pod jeho vedením Pardubice vyhrály základní část extraligy a postoupily do finále play off, kde však podlehly Třinci 3:4 na zápasy. Sportovní ředitel Sýkora k Zadinovu rozhodnutí dodal: „Marek vždy dělal to, o čem si myslel, že je nejlepší pro tým. Od svého nástupu byl ve velmi obtížné pozici. I své působení v Dynamu zakončil rozhodnutím, o němž si myslel, že je nejlepší pro tým." Pardubice se tak staly prvním klubem v nové extraligové sezoně, který mění složení realizačního týmu. Východočechy nyní čeká páteční důležité utkání proti Liberci, kde se pokusí nakopnout svůj herní projev.

Velký návrat do Tipsport extraligy. Brno láká zpět svého někdejšího kanonýra

další zajímavé články