středa, 09. 10. 2024
Úspěšný den českého basketbalu v Evropě. Žabiny se vrátily do Euroligy vítězně, překvapil také Nymburk

Úspěšný den českého basketbalu v Evropě. Žabiny se vrátily do Euroligy vítězně, překvapil také Nymburk

Nesmírně úspěšný den za sebou má český basketbal. Brněnský celek Žabiny uspěl v obnovené premiéře v Eurolize a doma pohodlně zdolal Olympiakos. Nymburk poté vyhrál v úvodním kole Ligy mistrů na horké půdě istanbulského Galatasaraye. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 08. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Absolutně neuvěřitelně působí statistika brněnských Žabin. Ty v domácím prostředí naprosto rozebraly řecký Olympiakos a slaví první vítězství po obnovené premiéře v Eurolize.

Co se zmíněné statistiky týče, Žabiny měly úspěšnost tříbodových střel téměř šedesát procent! Trefily šestnáct ze sedmadvaceti střel z tříbodové hranice a právě touto dominancí Olympiakos definitivně rozložily.

A co víc, průměrná úspěšnost za tři body byla větší než za dva body či dokonce za trestné hody! Z dvanácti trestných hodů proměnilo Brno jen šest, v tomto ohledu je tak na padesáti procentech.

Žabiny v utkání prohrávaly jen třikrát, a to v úvodu. Poté už převzaly otěže duelu, v poločasu vedly o sedmnáct bodů a na začátku poslední čtvrtiny dokonce o sedmatřicet bodů. Zvítězily 92:61 a dostaly se tak jasně do vedení ve skupině B.

Úspěšný večer mají za sebou i basketbalisté Nymburka. Český mistr v Istanbulu neprohrával ani vteřinu, od prvních chvil byl lepším celkem a po zásluze zvítězil 75:87. Nejlepším střelcem byl přitom domácí Palmer, autor devatenácti bodů.

Nymburk ale táhlo americko-české trio Bishop - Bohačík - Brown, které nasázel 40 bodů, přidalo dvanáct doskoků a také čtyři asistence. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Žabiny Brno (@zabiny)

další zajímavé články