čtvrtek, 10. 10. 2024
Williams Španělům v Lize národů nepomůže. Hvězdu Bilbaa vyřadilo ze hry zranění

Williams Španělům v Lize národů nepomůže. Hvězdu Bilbaa vyřadilo ze hry zranění

Nico Williams další starty za národní tým v říjnu nepřidá. Talentovaný křídelník a mistr Evropy si během klubového tréninku přivodil zranění, které ho nepustí do následujících dvou bitev v Lize národů.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 09. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Španělská fotbalová reprezentace bude muset v nadcházejících zápasech Ligy národů proti Dánsku a Srbsku obejít vyškrtnout ze svých plánů dvaadvacetiletého křídelníka Nica Williamse. Talentovaný hráč, jenž byl jednou z klíčových postav vítězného španělského týmu na mistrovství Evropy 2024, utrpěl zranění při plnění povinností ve svém klubu Athletic Bilbao. To ho nyní vyřadilo z možnosti reprezentovat svou zemi v důležitých zápasech.

Williams se původně hlásil na tréninkovém kempu španělského národního týmu v Las Rozas poblíž Madridu, ale po konzultaci mezi lékařským týmem jeho klubu a národního mužstva bylo rozhodnuto, že se vrátí zpět domů. Španělská fotbalová federace k situaci uvedla: „Po jednání mezi lékařským štábem klubu a národního týmu byl Williams poslán domů." To znamená, že pro nadcházející zápasy nebude k dispozici a Španělsko bude muset najít náhradu. Na jeho místo byl tedy do národního výběru povolán Sergio Gómez z Realu Sociedad, který si v letošním roce rovněž připsal velký úspěch. Gómez byl totiž součástí španělského týmu, který na letní olympiádě získal zlatou medaili.

Tahoun týmu na vítězném Euru

Pro nadcházející zápasy Ligy národů proti Dánsku a Srbsku se tedy očekává, že Gómez převezme Williamsovu roli a přispěje k vítězstvím španělského týmu. Nico Williams zazářil v barvách španělského týmu na Euru 2024. Ve finálovém zápase mistrovství Evropy vstřelil úvodní gól, který vedl k vítězství Španělska nad Anglií 2:1. Byl také oceněn jako hráč utkání a jeho výkony na turnaji zaujaly mnoho fotbalových odborníků. Spolu s Lamine Yamalem, talentem z Barcelony, je Williams považován za budoucnost španělského národního týmu. Jeho absence v nadcházejících zápasech bude pro Španělsko citelná, ale tým se bude snažit uspět i bez jeho přítomnosti na hřišti. Kvalitu na to rozhodně má.

Roste nám po letech elitní stoper? Martin Vitík byl zařazen mezi top 10 středních obránců do 23 let

další zajímavé články