čtvrtek, 10. 10. 2024
Osm vystoupení, jeden gól do sítě druholigového soupeře. Kuchta začal na severu Evropy vlažněji

Osm vystoupení, jeden gól do sítě druholigového soupeře. Kuchta začal na severu Evropy vlažněji

Zatímco bek Adam Gabriel (23) už "zařezává" v dánském Midtjyllandu od loňského srpna, útočník Jan Kuchta (27) posílil čtyřnásobného vítěze tamní Superligy teprve v závěru letošního srpna.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 10. 10. 2024
  • , zdroj fotky: FC Midtjylland

A jak si v barvách současného lídra tabulky, který má na prvním místě tříbodový náskok na druhou FC Kodaň, exsparťanský forvard vede?

V dánské lize dosud vyběhl na trávník pětkrát. Třikrát se tak stalo v základní sestavě a dvakrát jako žolík, s tím, že dohromady strávil na trávnících 256 minut čistého času bez gólového zápisu. 

Roste nám po letech elitní stoper? Martin Vitík byl zařazen mezi top 10 středních obránců do 23 let

Protože nevstřelil branku ani v úvodu nového ročníku Chance ligy, ve které absolvoval tři utkání, v rozjeté ligové sezoně 2024/2025 si ještě žádný přesný zásah nepřipsal.

To platí i pro jeho účast v Evropské lize, v níž zatím čelil jeho nový chlebodárce německému Hoffenheimu (1:1) a izraelskému Maccabi Tel Aviv (2:0). Český reprezentant dosud v rámci 87 poskytnutých minut neskóroval a další šanci bude mít 24. října v domácím střetu proti Unionu Saint-Gilloise.

Kuchta dostává na severu Starého kontinentu čas

Jediný úspěch si tak někdejší hráč Lokomotivu Moskva připsal v poháru DFB, když prožil gólovou radost proti druholigovému celku Hillerød Fodbold.

Trenér Thomas Thomasberg mu však dává čas na adaptaci a zázraky po něm nechce už po šesti týdnech.

další zajímavé články