čtvrtek, 10. 10. 2024
Je to docela paradoxní, protože jsem se dnes necítil úplně dobře, řekl autor hattricku proti Třinci David Tomášek

Je to docela paradoxní, protože jsem se dnes necítil úplně dobře, řekl autor hattricku proti Třinci David Tomášek

Český reprezentant David Tomášek válí. Na začátku ročníku vévodí tabulkám kanadského bodování ve švédské nejvyšší soutěži, a daří se mu také v Lize mistrů, kde se o tom naposledy přesvědčil Třinec.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 09. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Osmadvacetiletý forvard české hokejové reprezentace a hráč švédského Färjestadu David Tomášek potvrdil svou skvělou střeleckou formu v úterním utkání hokejové Ligy mistrů proti Třinci. Navzdory tomu, že se necítil zcela v pořádku, předvedl výjimečný výkon a hattrickem, který završil vítězným gólem v prodloužení, zařídil vítězství svého týmu v poměru 3:2. „Je to docela paradoxní, protože jsem se dnes necítil úplně dobře," řekl Tomášek v rozhovoru pro web svého švédského klubu.

Tomášek, jenž se může od letošního květnového šampionátu v Praze pyšnit titulem mistra světa, má na začátku nové sezony výbornou formu. Ve švédské lize nastřílel v sedmi zápasech sedm gólů a přidal šest asistencí, což z něj dělá nejproduktivnějšího hráče soutěže a zároveň jejího nejlepšího střelce. V Lize mistrů nastoupil do tří zápasů a díky svému hattricku proti Třinci si připsal už čtyři branky. V utkání proti Třinci vstřelil Tomášek dva góly do 26. minuty a v prodloužení rozhodl o vítězství svého celku už po 79 sekundách v přesilovce přesnou střelou bez přípravy. Spoluhráči Per Aslund a Joakim Nygard mu při jeho trefách skvěle asistovali. „Při úvodním gólu mě Asa našel pěknou nahrávkou. U druhého tam byla dobrá clona,“ pochvaloval si Tomášek spolupráci se svými parťáky.

Sporné vyloučení Tomáška zajistilo Slezanům vyrovnání

Přestože se dlouho zdálo, že jeho góly Färjestadu zajistí pohodlné vítězství, situaci zkomplikovalo jeho vyloučení za sekání v čase 55:15. „Myslím, že to bylo sporné,“ komentoval Tomášek své vyloučení, během kterého Třinec dokázal srovnat skóre na 2:2 góly Andreje Nestrašila a Daniela Kurovského. Přestože se situace zdramatizovala, v prodloužení dostal šanci zvrátit zápas na stranu švédského výběru, když Kurovský zamířil na trestnou lavici. „Myslím, že to byla typická kompenzace,“ poznamenal Tomášek. O 41 sekund později vstřelil vítězný gól a zajistil Färjestadu důležité vítězství. „Samozřejmě bylo fajn vidět puk v brance. A po tom mém vyloučení to bylo přirozeně ještě o to lepší,“ dodal spokojeně.

Potenciální trenérskou rošádu v Pardubicích vyřešil sám Zadina. Svým rozhodnutím vedení zaskočil

další zajímavé články