čtvrtek, 10. 10. 2024
Nejen mistrovský Nymburk! Bezchybnou krasojízdu v basketbalové lize prožívají i Sršni z Písku

Nejen mistrovský Nymburk! Bezchybnou krasojízdu v basketbalové lize prožívají i Sršni z Písku

Byť to možná někoho překvapí, v nejvyšší basketbalové soutěži si nedrží stoprocentní vítěznou bilanci pouze obhájce primátu ERA Nymburk.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 10. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Sršni Písek

V mých očích to bylo něco nepředstavitelného, že bych mohla mířit tak vysoko, prozradila pro SportWin elitní sudí Ženské basketbalové ligy Lucie Peterková

Šest výher ze šesti absolvovaných zápasů mají na kontě také Sršni Photomate Písek a to dokonce sehráli o tři duely více než výše zmíněný pohárový zástupce v Lize mistrů.

Zatím naposledy si Písek v docela úsporném módu poradil se Slavií (81:66) a podle asistenta Matěje Macha se jednalo o opravdu těžké utkání...

"Slavia přijela velice dobře připravená, myslím si, že velmi slušně bránili. My jsme se zápasem poměrně protrápili, což je trochu zvláštní, když jsme dali 80 bodů v útoku," líčil člen trenérského štábu na oficiálních stránkách jihočeského celku.

Podle jeho slov rozhodla druhá čtvrtina, kdy se basketbalisté Písku dostali do svého tempa, běhali do rychlých protiútoků a do půle si dokázali vytvořit slušný náskok.

Vyhrát se 66 nastřílenými body prostě nejde, vědí na Slavii

S tím souhlasilo i křídlo Sršňů Kevin Týml. "Už v poločase jsme vedli o 20 bodů, snažili jsme se hrát rychle dopředu a dobře si pohlídat jejich pivota. Dařilo se nám i na doskoku, což nám zajistilo náskok. Ve třetí čtvrtině jsme sice na chvíli spadli na 12 bodů, dokonce na plus devět, ale dobrou obranou jsme se znovu chytli a rychlými protiútoky opět zvýšili náskok. Skvěle nám pomohla podpora Karlovského a Svobody pod košem," chválil spoluhráče.

Trenér Slaie Lubomír Růžička, jehož svěřenci se v útoku hodně trápili, vítěznému mužstvu pogratuloval a domácí tým pochválil za skvělou atmosféru v hale.

O sedmou výhru v řadě bude Písek usilovat již v sobotu 12. října ve venkovním utkání proti BK Olomoucko, které dosud dvakrát triumfovalo a čtyřikrát odešlo poraženo.

další zajímavé články