čtvrtek, 10. 10. 2024
Těžké miliony! V NHL se finančně zajistili dva gólmani

Těžké miliony! V NHL se finančně zajistili dva gólmani

Těsně před sezonou se v NHL uzavřely dva velké kontrakty, oba pro brankáře. Zatímco Linus Ullmark v Ottawě dostal 33 milionů dolarů, jeho kolega ze Seattlu Joey Daccord 25 milionů.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 09. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia

Ottawa Senators má podepsanou svou dlouhodobou jedničku. Linus Ullmark podepsal čtyřleté prodloužení s průměrnou roční hodnotou 8,25 milionu dolarů!

"Když se dostanete do této části své kariéry, opravdu chcete klást důraz na to, co je nejlepší pro vaši rodinu. A my jsme cítili, že od té doby, co jsme sem přišli, se to skvěle hodí," uvedl Ullmark v prohlášení vydaném tým. "Doufám, že to pomůže změnit věci k lepšímu."

Senators, kteří se chtějí poprvé od roku 2017 dostat do play-off, získali Ullmarka v letní výměně s Boston Bruins, aby se pokusili vyřešit své brankářské potíže. Udělali tak navzdory skutečnosti, že Ullmark vstoupil do posledního roku své současné smlouvy.

"Obdivuji Linuse," řekl majitel Senators Michael Andlauer. "Představuje vše, čemu věřím, o čem má být člen organizace na ledě i mimo něj."

Jednatřicetiletý Ullmark si v minulé sezóně v Bostonu rozdělil brankářské povinnosti s Jeremym Swaymanem. Ullmark vyhrál Vezina Trophy v sezoně 2022/23 s úžasnými statistikami - 1,89 gólu na zápas a 93,8 % úspěšnost zákroků ve 49 duelech.

Seattle má jedničku

Seattle nelenil a ve středu podepsal s Joey Daccordem pětileté prodloužení na 25 milionů dolarů.

Tento 28letý brankář prožil zlomovou sezónu. V 50 zápasech skončil rodák z Bostonu s průměrem 2,46 gólu a 916, procentem úspěšnosti – tohle je pro něj nejlepší výkon v obou kategoriích.

"Joey v minulé sezóně posílil a prokázal svou schopnost zvládnout zvýšenou pracovní zátěž," uvedl generální manažer Kraken Ron Francis v prohlášení. "Jsme přesvědčeni, že může posunout svou hru na jinou úroveň, a jsme nadšeni, že s ním máme dlouhodobou smlouvu."

Je to docela paradoxní, protože jsem se dnes necítil úplně dobře, řekl autor hattricku proti Třinci David Tomášek

další zajímavé články