čtvrtek, 10. 10. 2024
Nový generální manažer repre Šlégr: Chci pomoct vytvořit takovou partu, která by zopakovala úspěch na MS

Nový generální manažer repre Šlégr: Chci pomoct vytvořit takovou partu, která by zopakovala úspěch na MS

Až bude český hokejový tým hrát za pár týdnů v Karlových Varech, respektive v Helsinkách, turnaj Karjala Cup, už to bude pod novým generálním manažerem.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 10. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

 

Glosa: Zadina vrazil Dědkovi nůž do zad. Najdou Pardubice odvahu angažovat Růžičku?

Petra Nedvěda, jenž ve funkci skončil z osobních důvodů minulý měsíc, vystřídal olympijský vítěz z Nagana Jiří Šlégr, jenž v poslední době pomáhal svému mateřskému Litvínovu.

"Jako hokejový hráč dosáhl Jiří Šlégr úplného maxima, mluví perfektně anglicky, je to férový člověk a má obrovský rozhled co se týče hokeje," představil svého nového spolupracovníka prezident Českého hokeje Alois Hadamczik, jehož slova vyšla na oficiálních stránkách svazu.

"Očekávám a věřím, že využije své obrovské zkušenosti a udělá maximum pro to, abychom opět dokázali vytvořit tým nejlepších hráčů," dodal Hadamczik.

Šlégr by chtěl vytvořit partu, která by dokázala opět uspět na MS

Sám Šlégr si uvědomuje, že úlohou generálního manažera je mimo jiné stmelit celý tým, což se ukázalo při posledním úspěchu na mistrovství světa.

"Na toto bych chtěl určitě navázat a pomoct vytvořit takovou partu, která by tento úspěch zopakovala," zasnil se třiapadesátiletý funkcionář.

 

Velký návrat do Tipsport extraligy. Brno láká zpět svého někdejšího kanonýra

"Jako hráč jsem reprezentoval Českou republiku vždy hrdě a s pokorou, a stejně tak budu přistupovat i k tomuto svému novému angažmá," uzavřel optimisticky naladěný Šlégr na webu ceskyhokej.cz.

Dosavadní asistent Martin Havlát už mu k ruce nebude, protože se rozhodl odejít z rodinných důvodů. 

další zajímavé články