úterý, 15. 10. 2024
Myslím, že je to fotbalista, který mohl v kariéře dosáhnout více proti tomu, na jaké úrovni se momentálně nachází, uvedl Calzona na adresu Lukáše Haraslína

Myslím, že je to fotbalista, který mohl v kariéře dosáhnout více proti tomu, na jaké úrovni se momentálně nachází, uvedl Calzona na adresu Lukáše Haraslína

Lukáš Haraslín opět ukázal svojí nepostradatelnost pro slovenský národní tým. Přesto trenér Francesco Calzona vyjádřil myšlenku, že mohl mít slovenský křídelník mnohem lepší kariéru.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 15. 10. 2024
  • , zdroj fotky: AC Sparta Praha

Osmadvacetiletý slovenský fotbalista Lukáš Haraslín se v poslední době stal klíčovou postavou ofenzivy slovenské reprezentace. Přestože podává velmi dobré výkony, italský trenér Francesco Calzona si myslí, že mohl být v kariéře dál, než kde je nyní. Haraslín, který působí jako křídelník v pražské Spartě, se v pondělí podílel na vítězství Slovenska v zápase Ligy národů proti Ázerbájdžánu, když vstřelil vítězný gól a Slovensko si tak odvezlo výhru 3:1.

Haraslín však v rozhovoru s novináři vyjádřil lítost nad tím, že se neprosadil již v předchozím zápase proti Švédsku, kde Slováci remizovali a bojují s tímto týmem o návrat do druhé ligy této soutěže. V zápase v Baku opět potvrdil svou roli klíčového střelce. „V posledních měsících je největší ofenzivní hrozbou Slovenska," napsal o Haraslínovi server sportweb.pravda.sk. Tento kompliment odráží Haraslínovy aktuální výkony, které jsou pro slovenský tým zásadní.

Nicméně italský kouč slovenské reprezentace Francesco Calzona se neomezil pouze na chválu. Na tiskové konferenci se vyjádřil kriticky nejen k celkovému výkonu mužstva, ale i k Haraslínovi samotnému. „Haraslín je pro mužstvo velice důležitý. Má nadprůměrné technické kvality. Myslím, že je to fotbalista, který mohl v kariéře dosáhnout více proti tomu, na jaké úrovni se momentálně nachází," prohlásil Calzona. Přesto však uznal, že Haraslínův výkon v Baku byl klíčový, když rozhodl zápas svou klasickou střelou zpoza šestnáctky k zadní tyči.

Ani Haraslínův výkon nebyl bezchybný

I přes vítězný gól trenér upozornil, že Haraslínův výkon nebyl vynikající v kontextu celého týmu. „Jsem rád i za něj, jenže ani jeho výkon nebyl výjimečný v porovnání s celým týmem. Zapadl do průměru. Drželi jsme ho na hřišti a to se nám vyplatilo," zhodnotil pětapadesátiletý italský trenér. Slováci díky Haraslínovi využili přesilovku, kterou měli po vyloučení soupeře, již po pěti minutách a nadále zůstávají ve hře o postup do B divize Ligy národů. O postup budou bojovat v listopadu ve Stockholmu proti Švédsku, přičemž jsou ve skupině druzí jen kvůli horšímu skóre.

Pro Haraslína to byl první gól v národním týmu od červnového přátelského utkání proti San Marinu, kde Slovensko zvítězilo 4:0. „Konečně. Během srazu jsem se zastřeloval. Proti Švédům to nevyšlo. Při první šanci s Ázerbájdžánem jsem se při střele levačkou málem o míč přerazil a pak jsem pravačkou trefil po zemi. Nakonec to tam padlo. Těší mě, že jsem mužstvu pomohl," svěřil se novinářům. I když se delší dobu nemohl trefit, neztratil trpělivost. „Když to ofenzivnímu hráči nepadá, musí zkoušet dál. Pokud je spoluhráč lépe postaven, je třeba mu přihrát. Jsme útočníci a první myšlenka je často o tom, jak skórovat. Jsem rád, že mi to vyšlo. Jsme před rozhodujícím soubojem ve Švédsku v dobré pozici," dodal Haraslín s nadějí na úspěch v blížícím se klíčovém zápase.

Byla to velmi silná a hlavně pozitivní emoce, pronesl nositel slavného jména po svém reprezentačním debutu

další zajímavé články