pondělí, 14. 10. 2024
Haraslínova bolestivá bitva: Krvavý šrám a nevyužitá šance na vítězství

Haraslínova bolestivá bitva: Krvavý šrám a nevyužitá šance na vítězství

Lukáš Haraslín byl klíčovým hráčem Slovenska v zápase proti Švédsku, kdy asistoval u obou gólů svého týmu. V závěru mohl dokonce rozhodnout o vítězství, ale jeho střela těsně minula pravou tyč. Navíc se musel vypořádat s bolestivým zraněním z úvodu utkání.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 12. 10. 2024
  • , zdroj fotky: AC Sparta Praha

Napínavý souboj proti Švédsku

Slovenský tým vedený Francescem Calzonem uhrál ve třetím utkání Ligy národů remízu 2:2 proti Švédsku. Přestože seveřané dominovali úvodních 35 minut a díky brankám Yasina Ayariho a Kena Semy rychle vedli 2:0, Slovákům se podařilo skóre srovnat. Dva góly zařídil David Strelec, přičemž u obou asistoval Lukáš Haraslín. Slovensko si připsalo již desátý zápas v řadě, ve kterém dokázalo skórovat.

Haraslínova blízká šance na vítězství

Haraslín měl možnost v závěru rozhodnout o výhře. V 89. minutě vystřelil zpoza šestnáctky, ale míč minul pravou tyč o pouhých pár centimetrů. „Když jsem viděl, jak letí míč, tlačil jsem ho očima do branky. Bohužel to těsně nevyšlo. Věřím, že taková šance přijde znovu, snad v ještě důležitějším momentu,“ řekl Haraslín po utkání na tiskové konferenci.

Krvavé zranění a boj do konce

V první polovině zápasu se Haraslín musel vypořádat s nepříjemným zraněním, když na něj jeden ze švédských obránců tvrdě dopadl. „Cítil jsem, jak mi soupeř přistoupil holenní kost, zůstala tam krev. Musel jsem to rychle zatáhnout, aby to nezačalo otékat,“ popsal situaci. Navzdory zranění pokračoval v utkání a pomohl svému týmu k cenné remíze.

Klíčový moment podle Milana Škriniara

Podle kapitána slovenského týmu Milana Škriniara byl zlomovým momentem zápasu gól na 1:2, který padl těsně před koncem prvního poločasu. „Gól do šatny nám hodně pomohl. Ve druhé půli jsme změnili hru, získávali jsme míče a lepší byl i náš pressing,“ hodnotil Škriniar, který zdůraznil odhodlání týmu bojovat i za nepříznivého stavu.

Slováci předvedli vynikající bojovnost, která jim přinesla remízu v náročném utkání. Navzdory smůle v závěru mohou být spokojeni s tím, jak se dokázali vrátit do zápasu.

další zajímavé články