úterý, 15. 10. 2024
Chci hrát ze Kometu do konce své kariéry, prohlásil navrátilec Mueller

Chci hrát ze Kometu do konce své kariéry, prohlásil navrátilec Mueller

Po dlouhých 942 dnech na sebe opět navlékl americký útočník Peter Mueller dres brněnské Komety, a hned po zápase proti Mladé Boleslavi to vypadalo, že by mohl být tím správným řešením pro ofenzivní trápení brněnského klubu.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 15. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Šestatřicetiletý hokejista pomohl týmu k vítězství 4:2 gólem a asistencí a byl vyhlášen nejlepším domácím hráčem zápasu. „Návrat do Komety jsem si moc užil. Jsem strašně rád, že mohu být zpátky a hrát před těmito fanoušky v této aréně,“ řekl Mueller pro server hokej.cz. Mueller nastoupil v lajně se Zbořilem a Pospíšilem, i když trenér Pokorný měl původně jiné plány. Kvůli zranění Hynka Zohorny při předzápasovém rozbruslení se Mueller přesunul do druhé formace. Tato spolupráce se ukázala jako velmi efektivní. Ve 33. minutě utkání po Pospíšilově přihrávce Mueller zvyšoval na 3:1 a o šest minut později připravil při přečíslení čtvrtý gól pro Zbořila. „Vstřelený gól hned v prvním zápase je velmi důležitý pro to, abych se zase ukázal klubu a fanouškům. Byla to velká pocta. Dostal jsem dobrou přihrávku a měl jsem velkou radost, že mi to tam padlo. Myslím, že moje oslava to dokazuje,“ komentoval Mueller své pocity po utkání.

Naváže Mueller na produktivní sezony v Kometě?

Peter Mueller na Brno vzpomíná s láskou. V minulosti zde strávil čtyři sezony a v ročníku 2020/21 se stal nejproduktivnějším hráčem celé extraligy. „Rád bych tady zůstal do konce kariéry. Město a klub pro mě a mou rodinu hodně znamená. Jsem v Brně šťastný,“ přiznává hokejista. Po jarním odchodu z německého Wolfsburgu se Mueller udržoval ve formě v zámoří, kde denně trénoval a chodil na led s dalšími hráči čekajícími na angažmá. „Je mi třicet šest, a ne moc hráčů v takovém věku je pro klub volba číslo jedna. Snažil jsem se zůstat trpělivý a pořád trénovat. Když něco přijde, super, když ne, budu přemýšlet, co dál,“ popsal Mueller své čekání na novou nabídku.

Ta nakonec přišla od bývalého spoluhráče a současného sportovního manažera Komety Tomáše Vincoura. Mueller následně mluvil i s šéfem klubu Liborem Zábranským. „Od té doby už to šlo rychle,“ uvedl Mueller. Do Brna dorazil jen pár dní před zápasem, a tak je pochopitelné, že se na ledě ještě necítí zcela ve své kůži, přestože si připsal dva kanadské body. V nové sezoně navíc Mueller nenosí své oblíbené číslo 88, které už má kanadský obránce Brandon Davidson. Místo toho si vybral číslo 86. „Je nejpodobnější osmaosmdesátce. Prostě už to není moje číslo, nechtěl jsem kolem toho dělat nějaké oplétačky. 88 patří Brandonovi a já mu přeju, ať se mu s ní co nejvíc daří. V Kometě otevírám novou kapitolu a vůbec mi nevadí, že mám jiné číslo,“ uzavírá Mueller.

V obraně to byl náš jednoznačně nejhorší výkon v sezóně, uvedl trenér Colorada Jared Bednar po další porážce Avalanche

další zajímavé články