úterý, 15. 10. 2024
Nemyslel jsem na nic, hlava byla úplně prázdná, prohlásil Červ po bouřlivé oslavě svého prvního gólu za reprezentaci

Nemyslel jsem na nic, hlava byla úplně prázdná, prohlásil Červ po bouřlivé oslavě svého prvního gólu za reprezentaci

První reprezentační gól a obrovská euforie. Takové pocity zažíval třiadvacetiletý záložník Lukáš Červ, přestože jeho trefa na 0:1 nakonec nevedla k vítězství. Český tým ve čtvrtém utkání Ligy národů remizoval s Ukrajinou na neutrální půdě ve Vratislavi 1:1.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 15. 10. 2024
  • , zdroj fotky: FC Viktoria Plzeň - Jan Kubíček

Tento výsledek zajistil české reprezentaci vedení v tabulce skupiny B1 před posledními dvěma zápasy. Červ svou trefu oslavil nadšeně a po zápase přiznal novinářům, že si prvních několik vteřin po vstřelení branky vůbec nevybavuje. Po gólu se ho spoluhráči marně snažili zastavit na hřišti, ale Červ jim utekl a sprintoval k české lavičce, kde oslavil svůj úspěch. „Vůbec jsem nevěděl, co se děje. Nechal jsem kluky na hřišti a běžel k těm na lavičce. Nemyslel jsem na nic, hlava byla úplně prázdná. Pamatuju si gól, ale pak jsem byl v tranzu,“ popsal Červ své pocity.

Samotný gól Češi neoslavovali tolik možná kvůli zranění ukrajinského hráče Oleksije Huculjaka, který po srážce s Tomášem Součkem zůstal ležet na zemi. „Nejdřív jsem si ho vůbec nevšiml. Potom jsem se zeptal Suka (Tomáše Součka), co se stalo. Říkal, že se srazili hlavami, ale že by měl být v pohodě. Gól nakonec uznali, takže všechno bylo v pořádku,“ dodal Červ. Přestože k němu od střídačky dlouho nikdo nepřišel, nevadilo mu to. „Robin Hranáč se mi smál, že mě zachránil, ale v tu chvíli mi to bylo jedno. Byl jsem jenom rád, že jsem dal gól. Škoda, že to nebyl vítězný gól, to by to bylo ještě sladší,“ uvedl Červ, který se v národním týmu gólově prosadil ve svém čtvrtém startu.

Červ má za sebou skvělý rok

Gól padl po odvráceném rohovém kopu, kdy Červ napálil míč z voleje zpoza vápna přímo k tyči. „Sedlo mi to. Snažil jsem se hlavně trefit míč čistě, což se mi povedlo,“ pochvaloval si Červ. Výsledek 1:1 považoval za spravedlivý. „Byl to zápas plný brejků, chvílemi jsme ztráceli kontrolu nad středem hřiště. Hráli jsme venku, mohli jsme vyhrát i prohrát, takže remízu bereme,“ uzavřel Červ.

Po lednovém přestupu do Plzně toho Červ stihl mnoho – zahrál si evropské poháry, debutoval v národním týmu a nyní vstřelil svůj první reprezentační gól. „Je to skvělý rok,“ dodal. Češi začali Ligu národů porážkou 1:4 v Gruzii, ale nyní vedou skupinu. „Po dnešku mohlo být naše postavení ještě lepší. Věřím, že Gruzie byla naše dno a teď se můžeme odrážet dál. Budeme bojovat o vítězství ve skupině,“ uzavřel Červ.

Třetí patro domácího fotbalu? Pořádně napínavá podívaná. Žádná ze tří tabulek nemá samostatného krále

další zajímavé články