pondělí, 14. 10. 2024
Na Turnaji mistryň už zůstala jen dvě volná místa. Které tenistky mají do Rijádu nejblíže?

Na Turnaji mistryň už zůstala jen dvě volná místa. Které tenistky mají do Rijádu nejblíže?

Listopadový Turnaj Mistryň má stále konkrétnější obrysy. Start si totiž zajistily čtyři další tenistky. Konkrétně Američanky Coco Gauffová a Jessica Pegulaová, Jelena Rybakinová z Kazachstánu a Italka Jasmine Paoliniová.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 14. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Robert Bell/INSTARimages

Na koho tento týden narazí české tenistky? Muchovou čeká v Číně Australanka, Siniakovou prověří Polka

Na svém webu o tom informovala WTA. Ve startovním poli závěrečné akce sezony pro osmičku nejlepších hráček v Rijádu doplnily Polku Igu Šwiatekovou a Bělorusku Arynu Sabalenkovou.

Ve hře tak zůstala už jen dvě volná místa, která podle letošního žebříčku zatím drží olympijská šampionka Čeng Čchin-wen z Číny a Američanka Emma Navarrová.

Dvacetiletá Gauffová postoupila na prestižní turnaj potřetí v řadě. Letos si start zajistila díky dvěma titulům v Aucklandu a v Pekingu, šestkrát si zahrála semifinále včetně Australian Open či "tisícovek" v Indian Wells, Římě a Wu-chanu. Jejím nejlepším výsledkem na Turnaji mistryň je loňská semifinálová účast.

Gauffová už je ve dvaceti letech na prestižní akci potřetí

Třetí start v řadě čeká i Pegulaovou, která letos získala titul v Berlíně, obhájila trofej v Torontu a postoupila do finále US Open. Rybakinová je na Turnaji mistryň podruhé za sebou. Na kontě má letos pět finálových startů, z nichž vytěžila tituly v Brisbane, Abú Zabí a Stuttgartu.

Paoliniová bude mezi elitou po své průlomové sezoně debutovat. Letos zazářila postupy do finále Roland Garros a Wimbledonu, titul získala v Dubaji.

Prestižní akce začne v Rijádu 2. 11.

Sinner, Alcaraz, Djokovič či Nadal si to rozdají o 6 milionů dolarů. Jen show, která nikoho nezajímá, rýpl si Murray

další zajímavé články