pondělí, 14. 10. 2024
Litvínovský snajpr Čajkovič: Dvě trefy na začátek, teď se musí ukázat stabilita

Litvínovský snajpr Čajkovič: Dvě trefy na začátek, teď se musí ukázat stabilita

Slovenský útočník Maxim Čajkovič si v premiéře za Litvínov připsal dva góly proti Spartě. Přestože jeho tým na body nedosáhl, trenér Karel Mlejnek věří, že jeho střelecký výkon nebude jen jednorázovou záležitostí.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 12. 10. 2024
  • , zdroj fotky: HC VERVA Litvínov

Premiéra, jaká se jen tak nevidí

Maxim Čajkovič, mladý slovenský útočník, o kterém skauti před draftem NHL v roce 2019 psali jako o výjimečném střelci s brilantním bruslením, potvrdil svou pověst hned při prvním startu za Litvínov. V pátečním zápase proti Spartě Praha dvakrát překonal brankáře Kořenáře, čímž zanechal výrazný dojem na fanoušky i trenéry. I když jeho dva přesné zásahy nakonec Litvínovu k bodům nestačily, jeho výkon byl z osobního hlediska mimořádně úspěšný.

Zloděj puků s přesnou muškou

Jedním z klíčových okamžiků zápasu byla situace, kdy Filip Chlapík, jeden z nejlepších hráčů Sparty, mířil na branku Litvínova. Najednou se však objevil Čajkovič, ukradl mu puk z hole a rychlým přečíslením dva na jednoho nekompromisně zakončil střelou pod horní tyč. „Brankář trochu riskoval a nechal mi prostor nad lapačkou,“ popsal svou první trefu v extralize slovenský forvard, který potvrdil, že se jako střelec raději spolehne na vlastní ránu, než aby nahrával.

Jeho druhý gól přišel ve třetí třetině v přesilové hře, kdy opět mířil do stejného místa. „Cítil jsem se na ledě dobře, ale mám stále co zlepšovat. Více by mě těšilo, kdybychom vyhráli, i kdybych žádný gól nedal,“ řekl pro sport.cz po zápase Čajkovič, který svým výkonem ukázal, že má velký potenciál být pro Litvínov klíčovým hráčem.

Hodí se v pravý čas

Litvínov potřebuje hráče Čajkovičových kvalit zejména v momentě, kdy jeho ofenzivní tahoun Ondřej Kaše chybí kvůli nemoci. Čajkovič tak zaujal místo v druhé útočné formaci vedle Davida Kašeho a Nicolase Hlavy, kde se okamžitě dokázal prosadit.

Trenér Mlejnek věří v pokračování skvělých výkonů

Trenér Karel Mlejnek byl s výkonem svého nového svěřence velmi spokojený, ale zároveň doufá, že tato hra nebyla jen jednorázovým zábleskem. „V přípravě odehrál jen čtyři třetiny, ale po zranění se vrátil silný. Věřím, že jeho výkon nebyl jen výstřelek a že jeho hra zůstane konzistentní,“ řekl Mlejnek po zápase s nadějí, že Čajkovič bude nadále důležitou součástí litvínovského útoku.

Zda se jeho slova naplní, se ukáže již v neděli, kdy Litvínov přivítá Vítkovice. Pro fanoušky Litvínova je naděje, že Čajkovičova smrtící střela bude znovu zářit.

další zajímavé články