úterý, 15. 10. 2024
Byla to velmi silná a hlavně pozitivní emoce, pronesl nositel slavného jména po svém reprezentačním debutu

Byla to velmi silná a hlavně pozitivní emoce, pronesl nositel slavného jména po svém reprezentačním debutu

Italská fotbalová reprezentace odehrá v pondělí večer další zápas Ligy národů proti Izraeli. Celek z apeninského poloostrova splnil roli favorita a zápas ovládl poměrem 4:1, přičemž si svůj debut odbyl i nositel slavného jména Daniel Maldini.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 15. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Daniel Maldini si v pondělním utkání Ligy národů proti Izraeli odbyl svůj debut za italský národní tým. Do hry se třiadvacetiletý forvard zapojil v závěrečných 20 minutách a tímto krokem navázal na rodinnou tradici, kterou započali jeho dědeček Cesare a otec Paolo, kteří také v minulosti oblékali dres italské reprezentace, známé jako Gli Azzurri.

Při této významné příležitosti byli jeho rodiče přítomni přímo na stadionu, aby byli svědky historického okamžiku pro svou rodinu. Talentovaný Maldini začal svou kariéru v mládežnické akademii AC Milán, stejném klubu, kde jeho otec Paolo strávil celou svou profesionální kariéru a kde působil i jeho dědeček Cesare. Na rozdíl od svého otce se však Daniel v hlavním týmu AC Milán výrazněji neprosadil. Klub proto rozhodl poslat mladého útočníka na hostování, aby získal herní praxi a zkušenosti. Postupně zamířil do týmů Empoli a Spezia, ale až v Monze, kde se usadil natrvalo, začal prokazovat své schopnosti a získal potřebné sebevědomí.

Maldini navázal na rodinou tradici

Jeho výkony v Monze mu nakonec vynesly pozvánku do italské reprezentace. Svůj první start za Gli Azzurri zaznamenal symbolicky na stadionu v Udine, kde jeho otec Paolo 20. ledna 1985 ve věku 16 let poprvé nastoupil za AC Milán. Danielův debut přišel přesně 22 let a 118 dní po posledním zápase Paola za italský národní tým a 61 let a 1 den po posledním vystoupení Cesareho Maldiniho v reprezentačním dresu.

Maldiniho jméno tak znovu zazářilo v sestavě italského národního týmu. „Jsem rád, že rodiče přijeli. Zápas s nimi proberu, až se vrátím domů,“ prohlásil Daniel Maldini po utkání. „Byla to velmi silná a hlavně pozitivní emoce. Jsem nadšený, že jsem mohl nastoupit a že se vše vydařilo podle představ,“ dodal nejmladší člen slavné fotbalové rodiny.

Znásilnění na hotelu, kde slavil Mbappe? Je to fake news, vzkázal hvězdný Francouz

další zajímavé články